avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Detin tutela unui adult cu handicap psihic ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Detin tutela unui adult cu handicap psihic grav pus ...

Buna ziua!
Detin tutela unui adult cu handicap psihic grav pus sub interdictie, internat intr-un centru de varstnici.
Care sunt procedurile pentru a renunta la tutela?
Eu am 73 ani si nu mai pot sa ma ocup si de aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:15, 21 Ianuarie 2025
Buna ziua, trebuie sa faceti o cerere la instanta in temeiul art. 120 Cod Civil intrucat depasiti varsta de 60 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art . 516 ;519 din l 287/2009 ( cod civil ) sau art . 94.1 ; 94.2 din oug 51/2017 ( handicap ) , referitor la handicap psihic grav Faulkner Faulkner Buna ziua ! Sunt tutorele fratelui meu cu handicap psihic grav ( pus sub interdictie ) . A fost internat multi ani intr-un centru de bolnavi psihici , ... (vezi toată discuția)
Obtinere tutela icostin66 icostin66 Buna ziua! V-as ruga sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a obtine tutela asupra mamei, care este internata intr-un centru de varstnici. Comisia de ... (vezi toată discuția)
Handicap psihic grav - taxa de intretinere Faulkner Faulkner Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie : Sunt tutorele unui frate cu handicap psihic grav ( 65 ani ) , pana in 2018 a fost ... (vezi toată discuția)