avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Drepturi persoană luată in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Drepturi persoană luată in spatiu

Pentru a -și ajuta un prieten să -și rezolve probleme administrative soțul meu trebuie să îi facă domiciliul stabil prietenului și copilului la adresa unei case de vacanță. La acea adresă soțul este unicul proprietar. Ce drepturi poate avea acea persoană și copilul ei vizavi de acea casă? Ce se întâmplă în cazul în care soțul meu pățește ceva și va trebui deschisă succesiunea? Persoana luată în spațiu are vreun drept? Ce ar trebui să fac dacă nu vrea să renunțe la domiciliu în acte (carte identitate)?.Multumesc
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2025
AlinaDumitrache, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 13:20, 21 Ianuarie 2025
Buna ziua

Sfatul meu:

1. sotul sa il faca acelui prieten un contract de comodat pe perioada determinata (1 an)
2. acel contract sa continua si posibilitatea de prelungire dar nu automata ci numai cu acordul partilor
3. acel contract sa contina si clauza de reziliere in avans cu un termen de 30 zile

Pe baza acestui contract prietenul sotului va putea sa-si stabileasca domicliul acolo.

Fiind un contract de comodat, nu se transfera dreptul de proprietate.

Este insa important ca acel contract sa fie pe perioada determinata si cu prelungire numai cu acordul partilor pentru a evita situatiile neplacute pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, o societate își desfășoară activitatea în cadrul ... madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, O societate își desfășoară activitatea în cadrul unui punct de lucru, al cărui spațiu este deținut în baza unui contract de comodat. ... (vezi toată discuția)
Ce schimbari au loc asupra unei adrese stabile daca este folosita ca sediu ong suteustelian78 suteustelian78 buna ziua.Locuiesc in Timisoara cu flotant si doresc sa deschid un ONG cu domeniul de activitate sportiv. Am solicita ca sediu locuinta (casa) unor buni ... (vezi toată discuția)
Obligarea proprietarului la luare in spatiu NICOLASA NICOLASA Am un contract de comodat pe 5 ani cu prelungire automata pentru o locuinta, iar proprietarul nu se prezinta la Politie pentru a-mi semna luarea in spatiu, ... (vezi toată discuția)