avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!vin cu o întrebare:tatal copilului s a dus ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!vin cu o întrebare:tatal copilului s a dus sa ridice ...

Buna ziua!vin cu o întrebare:tatal copilului s a dus sa ridice personal certificatul copilului,l.am.trecut tata si a ieșit noul certificat (el nu fusese trecut tata înainte),doar că in loc sa mi dea mie originalul el a făcut copie legalizata si mi a dat mie copia legalizată si el a oprit originalul in mod voit .Iar copilul sta cu mine, locuiește cu mine.Ce măsuri pot lua in acest caz dacă el nu înțelege de vorbă bună ca am nevoie de certificat in original si nu de copia legalizată?are dreptul sa tina originalul daca este al copilului si copilul nu locuiește cu el?este evident ca vrea sa ma incurce cumva!
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2025
O.mama.stresata, utilizator
Cel mai recent răspuns: O.mama.stresata , utilizator 16:31, 21 Ianuarie 2025
Oricare dintre părinți are dreptul să dețină certificatul de naștere al copilului minor, dar, de regulă, ar trebui să îl dețină părintele la care locuiește copilul.
Mergeți și solicitați un duplicat; noul certificat îl va anula automat pe cel aflat la tatal minorului. Și aruncați copia legalizată, în relația cu autoritățile va trebui să prezentați întotdeauna originalul.
Mulțumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii divort stirnes stirnes Buna seara,as dori sa stiu ce acte sunt necesare ptr depunerea divortului?Daca nu detin in prezent certificatul de casatorie in original, am o copie doar,poate ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de nastere fara ca originalul sa fie pierdut andreeaigiescu11 andreeaigiescu11 Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate elibera duplicat dupa certtificatul de nastere al copilului fara ca originalul se fie pierdut deteriorat etc... Cei 2 ... (vezi toată discuția)
Copie certificat de nastere iulia53 iulia53 Buna dimineta Am o problema de rezolvat,un client are nevoie de o copie legalizata a certificatului de nastere a minorului avut din prima casatorie,Cum il ... (vezi toată discuția)