avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, dacă bunica mea i-a făcut tatălui meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, dacă bunica mea i-a făcut tatălui meu contract de comodat ...

Salut,dacă bunica mea i-a făcut tatălui meu contract de comodat pe viață asupra unui imobil iar mie contract de arendă poate farma contractul de arendă sau contractul de comodat fără voia noastră ??
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:07, 23 Ianuarie 2025
Da. Proprietară a rămas bunica.
Dvs și tatălui v-a dat numai dreptul de folosinta.
Bunica poate solicita restituirea bunurilor.
Am înțeles,dar faptul ca noi avem grijă de acel imobil de peste 30 de ani și s-au investit destul de mulți bani plus un proiect de peste 70.000 € asta nu ajută cu nimic ??
Nu.
Ati investiti intr-un imobil, care nu va aparține în mod legal.
Contractul de comodat nu vă face proprietari.
Dar acolo unde este contractul de arendă pe 10 ani și sediul firmei dacă eu sunt doar în anul 2. Din proiect și ea desface contractul de arendă dor eu sunt cel care am de pierdut,ea îl poate desface fără niciun fel de problemă?Multumesc de răspunsuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce scrie în contract, referitor la rezilierea acestuia.
De regula, proprietarul trebuie sa notifice arendasul înainte.
Contractul de arenda este o specie a contractului de închiriere și funcționează pe același principiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara,dacă tatăl meu are comodat pe viață de la bunica ... 05Marius 05Marius Bună seara,dacă tatăl meu are comodat pe viață de la bunica mea pe un imobil si l-a întreținut și investit foarte mulți bani timp de 30 de ani,apoi ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere intre investitor- arendator ( arendas)- arendas maria_june maria_june Va expun pe scurt o speta juridica, solicitandu-va cu respect opiniile dvs. Exista un contract de arendare incheiat pe 5 ani intre arendator ( proprietar) ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in rezilierea unui contract de comodat perchiumihaela perchiumihaela buna ziua .locuiesc intr-un imobil cu doua camere la curte cu contract de comodat pe o perioada de 30 de ani si am si eu doua intrebari daca se poate sa ma ... (vezi toată discuția)