avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Intrebari legate de impozitul pe Norme de Venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Intrebari legate de impozitul pe Norme de Venit

1. Castig bani online din "online marketing" (reclama pe siteuri web). Sunt PFA si vreau sa trec pe Norma de Venit (sunt pe sistem real). M-am uitat in anexa activitatilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit si am gasit "104. Servicii de informatica". Acesta este categoria corespunzatoare pentru "online marketing" ?

2. Primesc banii din strainatate prin virament bancar. Am un cont PFA la ING. Este necesar sa cer chitante de la firmele de unde primesc banii sau ajunge extrasul de cont? Pe extrasul de cont nu apare numele companiei de la care primesc banii.

3. Daca trec pe norma de venit si mi se estimeaza 20.000 Ron/an si eu castig 50.000 cum se va proceda? Daca castig mai mult in 2010 se va estima mai mult pentru 2011?

4. La norma de venit se tine evidenta contabila?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sebisibiu , utilizator 14:03, 12 Februarie 2010
1. Puteti trece la norma de venit doar daca ati fost deja cel putin doi ani in sistemul real. Nu sunt sigur, ca online marketing este compatibil cu serviciile informatice.

2. NU este necesar nici o chitanta. Extasul de cont dovedeste incasarea (cu sau fara nume de firma).

3. Daca treceti la norma de venit, nu conteaza cat ati castigat, veti plati impozitul pe norma. Daca insa treceti peste cifra de afaceri (suma incasarilor) de 35000 Euro la cursul de aderare, trebuie sa deveniti platitor de TVA din anul urmator (acest lucru trebuie declarat la Finante).

4. In cazul in care veti functiona cu norma de venit, nu trebuie organizata o evidenta contabila, dar este recomandabil (cel putin) sa pastrati facturile emise, contractele si extrasele de cont.
Multumesc frumos pt raspuns =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada venit Flow Flow Buna ziua ! Sunt Pfa si am un singur platitor de venit ; cum pot justifica in registrele contabile acest venit , pot sa fac extras de cont sau trebuie sa emit ... (vezi toată discuția)
Anulare factura shnex shnex Buna ziua! Am taiat cateva facturi pe care nu le-am incasat si as vrea sa inchid pfa-ul. Sunt la venit real si am inteles ca pentru a le anula am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare sume din fonduri europene SL24ADE SL24ADE Am un pfa cu cod caen 0150. Am accesat fonduri europene si am primit 35000 euro in anul 2013 . Cum inregistrez aceasta suma ( 35000 euro) in ... (vezi toată discuția)