avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Coloana de scurgere de la chiuveta si wc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Coloana de scurgere de la chiuveta si wc trece prin ...

Buna ziua!
Coloana de scurgere de la chiuveta si wc trece prin ap meu( toate ap sunt in aceeasi situatie,blocul fiind vechi si asa a fost construit),eu fiind la parter ,teava care vine de la ap de sus s-a fisurat,fiind coloana comuna,cine trebuie s-o repare?,vecinul mi-a zis ca atata timp cat nu e la el in ap defectiunea ,nu-l intereseaza.Daca nu o repar risc sa ma pomenesc cu mizeria in casa,ar mai fi varianta sa o blochez pur si simplu,in cazul in care nu ajungem la un acord
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:03, 26 Martie 2025
Dati-i o cheie de la apt. dvs. vecinului de deasupra, ca sa poata veni oricind sa repare si sa inspecteze acea teava, daca ziceti ca-i a lui.
Este buna si ironia daca-si are locul,Instanta va hotari ce si cum,si va voi satisface curiozitatea atunci cand voi primi verdictul,Am termen luna viitoare.
Nu e absolut nici o ironie, daca e a lui, rezulta fara dubiu ca trebuie sa aiba acces la acea conducta, atunci cind doreste s-o inspecteze , sau s-o repare. Nu puteti hotari dvs. ce sa faceti cu acea conducta, n-o puteti acoperi, nu puteti s-o mutati, obturati etc.

Am locuit si eu intr-un asemenea bloc vreo 20 de ani, dar nu m-am gindit niciodata ca n-ar fi in sarcina mea reparatia unui obiect ce se afla pe proprietatea mea individuala.

Articokuk 30
(4) În cadrul proprietății individuale, proprietarul are obligația să păstreze și să întrețină în stare de funcționare și siguranță spațiile interioare, echipamentele și instalațiile din dotarea tehnică a proprietății individuale, respectiv instalațiile sanitare, de încălzire, canalizare, alimentare cu energie electrică, gaz, apă, precum și altele de această natură, pe cheltuiala sa, astfel încât să nu aducă prejudicii celorlalți proprietari din condominiu.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
latka, utilizator
" n-o puteti acoperi, nu puteti s-o mutati, obturati etc."dar daca se sparge/fisureaza,fiind din fonta va trebui s-o inlocuiesc,eventual s-o mut sau cum o crede de cuviinta instalatorul,asta ar fi un aspect,al doilea,de ex ,la parter fiind s-a spart sifonul din podea si toata apa s-a scurs la subsol,a fost sau nu de datoria mea sa repar,pt ca nu era in ap meu?am reparat pe buzunarul meu.in fine,vom vedea ce hotaraste instanta
Sifonul de pardoseala este in interiorul (in cadrul) proprietatii dvs. individuale, de aceea ati fost obligata sa-l reparati.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie ... Piciu Dumitru Piciu Dumitru Am un vecin deasupra care are o defectiune la scurgerea din baie in urma careia i-mi distruge tavanul baii L-am anuntat dar nu ia nici o masura Cum ar trebuii ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? amk1243 amk1243 Vecinul de la etajul superior a inlocuit teava de scurgere de la bucatarie. Au trecut 7 luni si in urma lucrarii efectuate sus, la mine au aparut pete de ... (vezi toată discuția)