Buna ziua
Acum 2 ani am primit o oferta de la stat pt terenul pe care il avem in Bucuresti, expropiere pt utilitate publica), oferta in euro, convertita in lei la cursul de atunci.
Atunci nu am fost de acord cu suma, am depus o intampinare la primaria generala
Timp de 2 ani nu am primit nici un raspuns , pt ca nu exista comisie care sa solutioneze intampinarile.
Saptamana aceasta am primit un tel de la firma care se ocupa cu expropierile.
Acum , noi am fi de acord cu oferta , dar vrem sa fie actualizat cursul valutar.
Atunci euro era 3,2 lei, acum este 4, 1 lei , diferenta mare!
Cei de la firma de expropieri au spus ca daca acceptam oferta , plata se va face la cursul valutar de atunci.
Au spus ca ne vedem in instanta.
ok, dar ce sa merg in instanta doar pt un curs valutar??
As vrea sa imi spuneti care ar fi pasii pe care sa ii urmez?
Sa mai depun o cerere la primarie, sa cer audienta la primar? Cum sa cer actualizarea cursului valutar?
Daca asteptam formarea comisiei..........................s-ar putea sa asteptam mult si bine, iar ei ne iau terenul si ne vor despagubi dupa aceea.( am inteles ca legea asta urmeaza sa fie data)
Depinde cine este expropriatorul (primaria generala sau altcineva). Acesta stabileste suma pentru despagubire, ca si modul de calcul al acesteia. Puteti merge in instanta, insa actiunea trebuie indreptata impotriva acestui expropriator, si puteti solicita reactualizarea despagubirii, invocand motive ca:
- diferenta curs leu-euro;
- valoarea impozabila a terenului (o obtineti de la administratia financiara) comparat cu valoarea despagubirii;
- valoarea de piata a terenului (puteti solicita la camera notarilor publici un tabel cu valoarile estimate ale terenurilor in zona respectiva - sunt valorile in functie de care notarii stabilesc onorariile);
etc.
Principul este ca cel nemultumit il cheama pe celalalt in instanta:) Asa ca cine are interesul ca dvs. sa va luati banii la cursul leu-euro favorabil dvs? Primaria?? Nu prea cred. Asa ca daca doriti o rezolvare favorabila a situatiei, iar din plangerea prealabila facuta primariei nu rezulta vreo speranta in acest sens, nu aveti decat sa luati calea tribunalului...