avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Mama mea are 90 de ani și dorește sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Mama mea are 90 de ani și dorește sa renunțe la ...

Bună ziua,
Mama mea are 90 de ani și dorește sa renunțe la succesiunea după niște terenuri care i se cuvine dupa socri și implicit după tata.Pentru aceste terenuri exista titlu de proprietate pe numele bunicilor paterniși fratele tatălui. Succesiune s-a făcut doar după bunica paterna.Acum, fiicele fratelui tatălui meu vor să facă succesiunea.Daca mama nu are niciun act de proprietate asupra terenurilor nici pretenții asupra lor poate renunta? Având în vedere vârsta înaintată a mamei, este posibil ca ea sa imi facă o procură prin care ma împuterniceste sa o reprezint și să renunț în numele ei.Fac precizarea că și eu sunt de acord sa renunțăm.
Mulțumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:06, 27 Ianuarie 2025
Tata a murit după bunici

raluk0207 a scris:

Tata a murit înaintea bunicilor sau după?

Cand s-a dezbătut moștenirea după bunica paternă, tata a renunțat sau a rămas moștenitor?
Nu s-a dezbătut moștenirea după bunica paterna.
Multumesc

raluk0207 a scris:

Cand s-a dezbătut moștenirea după bunica paternă, tata a renunțat sau a rămas moștenitor?

"Pentru aceste terenuri exista titlu de proprietate pe numele bunicilor paterniși fratele tatălui. Succesiune s-a făcut doar după bunica paterna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune ions ions Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)
Inscrierea proprietatii in cartea funciara Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre ... (vezi toată discuția)