avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Lucrez in IT, in mediul privat, de 3 ani la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Lucrez in IT, in mediul privat, de 3 ani la ultimul ...

Buna ziua,
Lucrez in IT, in mediul privat, de 3 ani la ultimul angajator. In urma ultimelor modificari legislative din ordonanta "trenulet" din luna decembrie 2024, salariul meu net a scazut cu 10%. Exista vreo posibilitate de a forta angajatorul sa-mi mareasca salariul brut cu 10%?
Tin sa mentionez ca din punctul meu de vedere, angajatorul este singurul beneficiar al deducerulor pe impozitul pe venit acordat in it, agrucultura si constructii din ultimii 10 ani. Eu acum 3 ani am negociat un salariu net de incadrare iar angajatorul a putut sa treaca in contract un brut mai mic. Practic el a platit mai putine taxe pe salariul meu.
Am colegi care au fost angajati inainte de introducerea deducerii in companie si ei au beneficiat acum mai multi ani de o marire de 16%. La ei se poate spune ca au beneficiat direct de deducere, eu nu.
Mai adaug faptul ca am primit anual marire de 3-6% in functie de performante si de profitul companiei dar acum ele sau cam anulat.
Cel mai recent răspuns: razvanmihain , utilizator 08:19, 28 Ianuarie 2025
Dacă pe CIM e scris salariul brut nu e nimic de făcut. Trebuia să-l fi cerut pe cel net. Am mai văzut
In general. in c.i.m. se trece salariul brut.

Nu aveti cum sa obligati angajatorul sa va mareasca salariul astfel incat sa luati acelasi net ca inainte de adoptarea OUG 156/2024.
chiar daca am conversatia pe whatsapp de acum 3 ani in care este foarte clara intelegerea noastra pe salariul net?

Cornel Vasile a scris:

In general. in c.i.m. se trece salariul brut.

Nu aveti cum sa obligati angajatorul sa va mareasca salariul astfel incat sa luati acelasi net ca inainte de adoptarea OUG 156/2024.

Chiar daca aveti acea convorbire pe whatsapp ..vi s-a raspuns deja ca acel salariul net trebuia sa figureze in c.i.m. ca "batut in cuie".
Ok. Multumesc mult. O zi buna

Cornel Vasile a scris:

Chiar daca aveti acea convorbire pe whatsapp ..vi s-a raspuns deja ca acel salariul net trebuia sa figureze in c.i.m. ca "batut in cuie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

#ordonantatrenulet #reduceresalariu #gravida bună ziua! sunt ... Diana Gabriela D. Diana Gabriela D. #ordonantatrenulet #reduceresalariu #gravida Bună ziua! Sunt angajată ca arhitect clădiri într-o firmă de arhitectură (CAEN 7111) din septembrie 2023 ... (vezi toată discuția)
Ordonanța trenuleț , îngheață și mărirea alocațiilor ... sexu sexu Ordonanța trenuleț , îngheață și mărirea alocațiilor pt copii și a salariului minim ? De la 1 ianuarie 2025 ? (vezi toată discuția)
Interviu job prin videocall skype Itguy87 Itguy87 Buna ziua, In urma cu doi ani am dat un interviu la o companie multinationala (15000 angajati. In timpul procesului de recrutare am parcurs urmatoarele faze: ... (vezi toată discuția)