avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj voluntar in proces de divort ,am convenit cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj voluntar in proces de divort ,am convenit cu sotia sa ...

Partaj voluntar in proces de divort ,am convenit cu sotia sa i platesc sulta parte dintr un apartament ,am mers la notar unde a facut actul de lichidare a regimului comunitatii , si actul de partaj voluntar ,i am dat banii prin depunere la banca ,probl sta in felul urmator azi cand am ridicat extrasul de carte funciara ,am niste respingeri -1 capat de cerere avand obiect notare act lichidare regim comunitatii legale" 2 se intabuleaza drept de proprietate partaj mod dobandire conventie in cota 1/2 asupra A.1" in. favoare......numele meu"....imi puteti spune va rog sunt probleme ceva asupra actelor ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:59, 28 Ianuarie 2025
Nu.
Dvs aveați deja jumătatea de drept, în baza actului inițial prin care ați dobândit apartamentul.
În urma partajului, ați luat și jumătatea soției și împreună cu actul inițial, aveți întregul.
Acum s-a intabulat actul de partaj prin care ați luat jumătatea soției. De aceea scrie 1/2.
Am inteles ,deci sa inteleg ca totul este ok ...nu intelegeam ce inseamna 1/2....multumesc

raluk0207 a scris:

Nu.
Dvs aveați deja jumătatea de drept, în baza actului inițial prin care ați dobândit apartamentul.
În urma partajului, ați luat și jumătatea soției și împreună cu actul inițial, aveți întregul.
Acum s-a intabulat actul de partaj prin care ați luat jumătatea soției. De aceea scrie 1/2.

Da, este ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota teren coryna87 coryna87 In urma partajului am convenit cu fostul sot ca un teren dobandit pe perioada casatoriei sa imi revine mie in schimbul unei sulte, initial fiind proprietari ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. suntem căsătoriți și deținem un apartament proprietate ... Danny86 Danny86 Bună ziua. Suntem căsătoriți și deținem un apartament proprietate comună în devălmășie. Vrem partaj voluntar (amiabil) la notar, în care unul din ... (vezi toată discuția)
Partaj unde sora este coplatitoare lauradeleanu_ lauradeleanu_ Buna ziua! Momentan sunt in divort cu sotul meu si urmeaza sa deschid si procedura pentru partaj. Si aici este nelamurirea mea. Are vreun drept sotul meu la ... (vezi toată discuția)