avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara va rog respectuos sa ma ajutați cu un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara va rog respectuos sa ma ajutați cu un răspuns! ...

Bună seara va rog respectuos sa ma ajutați cu un răspuns! Pe data de 16 am primit în posta de la instanta ca în termen de 10 zile de la primire sa depun dovada unei taxe de timbru judiciar...nu știu cum sa calculez cele 10 zile...întrebarea mea este dacă maine 28.01 depun aceasta dovada este tardiva? Va mulțumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
alexa_mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexa_mihaela , utilizator 09:14, 28 Ianuarie 2025
Buna ziua

Conform codului civil (art 2553), când termenul se stabileşte pe zile, nu se ia în calcul prima şi ultima zi a termenului iar acesta se va împlini la ora 24,00 a ultimei zile.

Daca citatia ati primit-o pe 16, ar fi trebuit sa o fi depus pana azi.
Mulțumesc frumos pentru raspuns

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Conform codului civil (art 2553), când termenul se stabileşte pe zile, nu se ia în calcul prima şi ultima zi a termenului iar acesta se va împlini la ora 24,00 a ultimei zile.

Daca citatia ati primit-o pe 16, ar fi trebuit sa o fi depus pana azi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmisie revisal CROSETEL CROSETEL Buna seara Va rog frumos sa-mi spune-ti pana la ce ora se poate transmite Revisalul? Multumesc (vezi toată discuția)
Transmitere revisal prin email cu semnatura electronica vanatorul vanatorul buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care am inregistrat un contract individual de munca in revisal , dar din motive tehnice nu il pot transmite ... (vezi toată discuția)
Prima zi preaviz m0nicaluca m0nicaluca Buna ziua, Spuneti-mi va rog (daca sa poate cu trimitere la Lege) care este considerara prima zi de preaviz: ziua in care este depusa demisia sau ziua ... (vezi toată discuția)