avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis survenita in urma unei alte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis survenita in urma unei alte suspendari pentru care s-a facut contestatie

Buna ziua,
as dori si eu o lamurire in urmatorul caz: sotului meu i s-a suspendat permisul de conducere pentru viteza prin detectare cu radar mobil. Am depus contestatie impotriva procesului verbal respectiv, insa in perioada in care procesul se afla pe rolul judecatoriei, am experimentat o noua suspendare tot pe motive de viteza.
Ce se poate intampla in acest caz? Daca renuntam la proces + achitare amenda si achitam si amenda pentru a doua suspendare exista posibilitatea ca permisul sa fie retinut doar pe 3 luni, sau se va retine pe 6 luni? Am prefera renuntarea la aceste proceduri in instanta deoarece au loc departe de orasul in care locuim, cu riscul de a nu conduce o perioada, insa preferabil doar 3 luni.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:06, 10 Februarie 2010
Când o persoană căreia i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o faptă prevăzută cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce săvârşeşte, în perioada în care are drept de circulaţie, o nouă contravenţie pentru care se dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se aplică distinct perioade de suspendare pentru fiecare contravenţie.
Chiar daca renuntati la proces, nu se poate reduce perioada la 3 luni, deoarece procesele verbale de constatare a contraventiei raman valabile. Poate aveti castig de cauza in instanta. Daca instanta constata ca procesul verbal este lovit de nulitate absoluta scapati si de sanctiunile complementare aplicate, in speta suspendarea dreptului de a conduce.
~ Conținut șters la cerere ~
In situatia despre care faceti vorbire,cele doua sanctiuni de cate trei luni ,se cumuleaza,deci vor fi executate sase luni de suspendare.
Verificati modalitatea in care au fost completate cele doua procese verbale,daca sunt completate toate rubricile sau nu sunt consemnari eronate ,de natura sa atraga nulitatea prev.de art.16/17 din OG nr.2/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație suspendare permis. consider că au fost mai multe nereguli la întocmirea pv, ce șanse ar avea o plângere contravențională? c0sminvl c0sminvl Buna ziua,astazi mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei in localitate (ma aflam la 100m de intrarea ... (vezi toată discuția)
2 suspendari de permis in aceeasi luna in timpul dovezii de 15 zile lorenadragos lorenadragos Mi -a fost suspendat permisul in timpul unei depasiri de linie continua pentru 30 de zile si la o saptamana in timpul perioadei de 15 zile cu dovada am fost ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!? ciao_loredanas ciao_loredanas Ziilele trecute ma deplasam pe ruta Timisoara- Arad. La iesirea dintr-o localitate am depasit o masina care mergea cu viteza redusa...am depasit-o si mi-am ... (vezi toată discuția)