avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament - Sotia mea a mostenit un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament - Sotia mea a mostenit un apartament ...

Testament
buna seara tuturor,
Sotia mea a mostenit un apartament pe care l-a donat unuia dintre copii.
Acum vrem sa lasam prin testament celuilalt copil care locuieste cu noi, amartamentul in care locuim.
Ce se intampla la decesul unuia din noi, al meu sau al sotiei,
Cum se deruleaza succesiunea.
multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:24, 29 Ianuarie 2025
De ce nu i-l dați tot prin donație?
Testamentul nu este act de proprietate.
După decesul dvs se întâmplă, ca va trebui dezbătută moștenirea după amândoi, unde vor trebui sa fie prezenți ambii copii și unde copilul care a primit donația poate solicita reductiunea testamentului.
Ca si costuri e mai accesibil testamentul. Dar daca acum la intocmirea testamentului cel cu donatia declara ca nu mai are nicio pretentie, mai poate solicita reductiunea?
Da, poate ataca testamentul și poate cere reducțiunea când va veni vremea.
Orice declarație ar da acum, este lovită de NULITATE absolută, are valoare ZERO.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

miro56ro a scris:

Ca si costuri e mai accesibil testamentul. Dar daca acum la intocmirea testamentului cel cu donatia declara ca nu mai are nicio pretentie, mai poate solicita reductiunea?

Cat timp trăiți dvs, părinții, nu are ce declarație sa dea și nici la ce sa renunțe. Deocamdată nu are niciun drept și nicio calitate.
Drepturile lui de moștenitor se nasc la decesul dvs.
Este mai accesibil testamentul acum.
Dar dacă puneți la socoteală și dezbaterile celor doua moșteniri (a dvs și a sotiei), când trageți linie, este mai mult.
În plus, nu e neapărat corect fata de copilul în cauză.
Primului i-ati dat un bun din timpul vieții, fiind proprietar de la data semnării contractului, iar al doilea ar trebui sa dezbata moștenirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora ... IoanAlexa IoanAlexa Moștenire Soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora le-a lăsat casă în momentul divorțului. Noi suntem căsătoriți de 7 ani și avem un ... (vezi toată discuția)
Mostenire iureadan iureadan Dupa decesul sotului, sotia supravietuitoare se afla in posesia unui document de succesiune in care figureaza ea, si cei doi copii, respectiv un baiat si o ... (vezi toată discuția)
Mostenire testament legatar universal magdalena46 magdalena46 Sotul prin testament, incheiat la notar, m-a desemnat mostenitor legatar universal conf art. 1055 Cod Civil (nu avem copii). In acest caz as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)