un judecator a admis cererea de chemare in garantie formulata in cadrul procedurii somatiei de plata, iar un altul ( din cadrul aceleiasi instante ) a respins o altfel de cerere motivat de faptul ca somatia de plata este o procedura speciala si chemarea in garantie se face doar in procedura prevazuta de dreptul comun. Credeti ca mai are rost sa formulez cerere in anulare?
Eu apreciez ca este admisibila chemarea in garantie in cadrul somatiei de plata pentru aceeasi ratiune pentru care este admisibila si in cadrul procedurii obisnuite: existenta unui drept garantat si, corelativ, a obligatiei de garantie. Daca instanta stabileste ca x este debitor in conditiile procedurii speciale, nu vad de ce sa nu fie permisa activarea obligatiei de garantie in cadrul aceleiasi proceduri. De altfel, nu exista o prevedere speciala in acest sens. Si eu as promova calea de atac. Succes.
consider ca cererea este inadmisibila , in acest caz neavand un debit cert, lichid si exigibil.
asta e parerea mea, desi cred ca in teorie se pune problema ca atat timp cat nu este contestat ce dimpotriva se accepta printr-o cerere de chemare in garantie, debitul este recunoscut, cererea este admisibila.
depinde de ce considera judecatorul
Codul de procedura penala spune ca o cerere de chemare in garantie trebuie sa contina aceleasi mentiuni ca si cererea de chemare in judecata. Cred ca de aici putem presupune ca nu se poate chema in garantie decat in cadrul actiunii civile.