avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Societate pe acțiuni, cu capital ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Societate pe acțiuni, cu capital majoritar de stat. ...

Bună ziua! Societate pe acțiuni, cu capital majoritar de stat. În mai 2024, a fost semnat un nou CCM pentru 2 ani, cu anumite drepturi salariale, ce au fost acordate tuturor salariaților ( nu toți insa sunt membri de sindicat). Acum, urmare a ordonanței trenuleț și tăierile ce se anunta, sindicatul ar fi bătut palma cu angajatorul și ar fi acceptat diminuarea drepturilor salariale. Dacă se va semna un AA la CCM cu o noua grila de salarii, ulterior se vor intocmi si actele aditionale. Intrebarea mea este cu privire la cei care nu sunt membri de sindicat: actul adițional privind diminuarea salariului de încadrare, poate produce efecte si in cazul în care ne vom lovi de refuzul acestei categorii de salariați, in a-l semna? Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Crestere salariala mmarianne mmarianne Buna ziua In urma unor negocieri intre administratie si sindicat s-au stabilit si semnat cresteri salariale pentru salariati, cresteri acordate in functie de ... (vezi toată discuția)
Blocaj in negocere salariala vasianp vasianp Am ajuns aproape de a finaliza procesul negocierii,am primit dosarul cu documentele ce trebuie semanate de catre membrii Comisiei de negociere.In dosar am ... (vezi toată discuția)
Act aditional la ccm Mitzi76 Mitzi76 Am o intrebare. In unitatea noastra, ca act aditional la CCM se semneaza o nota comuna administratie-sindicat. Exista doua sindicate, din care unul ... (vezi toată discuția)