Mi-au ramas 17 zile de concediu din anul 2024 si le-am tinut pentru acest an, deoarece o sa am nevoie de mai multe zile. In anii anteriori, la acelasi loc de munca, am putut sa le iau oricand, insa in acest an, mi s-au pus cu forta o parte din ele luna viitoare + restul in martie, Eu am aflat acum cateva zile, fara sa ma consulte nimeni, pe motiv ca vor expira.
Poate angajatorul sa ma oblige sa le iau cand vrea el, fara ca macar sa se consulte cu mine ? Care este valabilitatea celor ramase din 2024 ?
In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
In speta, pana la 01.07.2026 , angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat aferent anului 2024.