avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valabilitate zile de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valabilitate zile de concediu

Buna seara,

Mi-au ramas 17 zile de concediu din anul 2024 si le-am tinut pentru acest an, deoarece o sa am nevoie de mai multe zile. In anii anteriori, la acelasi loc de munca, am putut sa le iau oricand, insa in acest an, mi s-au pus cu forta o parte din ele luna viitoare + restul in martie, Eu am aflat acum cateva zile, fara sa ma consulte nimeni, pe motiv ca vor expira.

Poate angajatorul sa ma oblige sa le iau cand vrea el, fara ca macar sa se consulte cu mine ? Care este valabilitatea celor ramase din 2024 ?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:15, 31 Ianuarie 2025
In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

In speta, pana la 01.07.2026 , angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat aferent anului 2024.

Dreptul la CO nu se prescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? mihasava mihasava Buna seara....Am aflat cu bucurie ca sunt insarcinata in 12 saptamani...Lucrez din 2007 cu carte de munca,numai ca,de cand cu criza,de comun acord cu ... (vezi toată discuția)
Stabilire concediu de odihna fractionat? nelvex nelvex Buna ziua, din februarie 2017 lucrez la o firma comerciala foarte cunoscuta. Mi s-a spus de la inceput ca in lunile cand este Pastele si Craciunul nu se poate ... (vezi toată discuția)
Concediul medical acordat "in continuare" iulia_viorica iulia_viorica In ceea ce priveste concediul medical acordat ”in continuare” se poate da si retroactiv, in situatia in care persoana nu s-a prezentat la data ... (vezi toată discuția)