buna seara,am si eu o nelamurire:pe durata concediului de risc maternal,angajatorul plateste contributia de somaj???eu in perioada17 aprilie 2006-28 aprilie 2006 am fost in CM.din 01.mai 2006-15 august 2006 in concediu de risc mat.16 augus 2006-20 dec 2006 in prenatal.din aceasta data am ramas 3 ani in concediu ingrijire copil .ok...am terminat CIC in 28 oct 2009,am intrat in preaviz pana pe 29 noiembrie 2009.
mi-am depus dosarul de somaj in 10 decembrie 2009.dupa 2 luni si ceva m-au anuntat ca nu e bun dosarul,din cauza ca in perioada 2006 cat am fost in concediu medical ,de risc si prenatal nu se iau in considerare ca vechime la somaj.e ok?e normal sa platesti contributie la somaj in per.de concedii,si sa nu se i-a in considerare vechimea pt somaj???
multumesc
1. Iata ce spune legea 76/2002:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
...
(1.1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevăzută la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de muncă sau de serviciu, cu excepţia perioadei de incapacitate temporară de muncă, dacă aceasta nu depăşeşte 30 de zile;
...
2. Asta inseamna ca in cele 24 de luni nu se iau in calcul decat lunile in care concediile medicale nu depasesc 30 de zile calendaristice.
3. Deci, indiferent ce fel de concedii medicale ati avut, inclusiv de risc maternal, daca acestea au depasit 30 de zile calendaristice, nu se iau in calculul celor 12 luni pentru admiterea la somaj.
multumesc mult pentru raspuns.asa mi s-a spus si mie,dar dupa 2 luni si ceva dupa ce am depus dosarul la somaj,abia acum m-au anuntat.e vreo problema in privinta asta?mi-au dat carnet de vize,am fost in ianuarie la vizat...iar acum in februarie cand mi-am gasit de lucru,m-am duc si cu cartea de munca si mi-au pus o stampila cum ca din 29 nov sunt in somaj,(nu mi-au venit banii).doar ca ei acum zic ca nu sunt de fapt in somaj pana nu reglez cu adeverintele.eu nu mai inteleg nimic!!!poate ma luminati dvs,daca intelegeti ceva din ce am scris:)
multumesc.
Daca nu aveati dreptul la indemnizatie de somaj, AJOFM sa va faca modificarile cuvenite in carnetul de munca si sa vi-l dea sa va angajati in alta parte.
dar eu abia acum in februarie mi-am gasit loc de munca,ce se intampla cu perioada 29 nov 2009 6 februarie 2010??cand eu am stat acasa ,asteptand banii pe somaj????