avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... buna ziua, am primit o citatie de la politie si am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

buna ziua, am primit o citatie de la politie si am fost chemata ...

buna ziua, am primit o citatie de la politie si am fost chemata in calitate de martor pentru un dosar din anul 2020 in care cineva mi-a facut plangere legat de faptul ca cainele persoanei respective a fost atatacat de cainele meu. Pentru mine a fost socant mai ales ca nu imi aminteam nimic de un lucru ca acesta. In fine, politistul mi-a dat nr persoanei respective pentru a ma intelege cu ea. Discutand cu doamna care a facut plangerea aflu ca ea m-a trecut ca suspecta, nimeni nu a vazut cand a fost atacat cainele doar au vazut ca cel care l-ar fi muscat avea blana alba la gat, asa s - a gandit ea ca ar fi cainele meu. Fara nicio proba/ dovada. Ar accepta 1000 lei sa retraga plangerea, nu isi aminteste exact cat a costat tratamenul. In fine, am stat sa ma gandesc daca sa achit aceasta suma, dar in fond imi dau seama ca nu este corect pentru ca nici eu si nici cainele meu nu suntem vinovati. Astfel, i-am transmis doamnei ca nu voia achita ca nu este corect. Mentionez ca doamna este judecatoare. Si de aici a inceput sa ma invite sa imi caut avocat scump si alte lucruri de genu. Ce pot face in aceasta situatie? nu sunt vinovata si nici cainele meu.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:03, 4 Februarie 2025
Multumesc!

portocalamecanica a scris:

Buna ziua. Inteleg faptul ca pentru persoana care nu are de a face cu legea in mod normal aceste lucruri pot parea amenintatoare. Pe acest fapt se bazeaza si persoanele de genul acestei judecatoare. Insusi faptul ca va invita sa va cautati avocat si alte lucruri subintelese constituie infractiune prin prisma functiei pe care o detine.
Singurul lucru care se va intampla este sa fiti chemata sa dati o declaratie si asta in calitate de martor si atat. Nu va trebuie avocat nimic. Si lucrurile vor lua sfarsit. Punct.

Dacă doamna care va suspicionează are așa de puține detalii și nu dovezi clare, nu ar avea succes nici încontinuare. Ați ajuta doar organele de cercetare să închidă un dosar.

exact, de aici si dorinta politistului de a ma intelege cu ea, sincer la politie nici nu mi-a spus cazul, mi-a aratat niste poze. Eu povestea de la doamna am aflat-o. Mentionez ca l-am intrebat pe politist ce ar trebui sa fac in conditiile in care i-am spus ca nu a fost catelul meu, nu mi-a zis nimic despre ce ar fi corect, ci doar sa ii spun daca ma inteleg cu ea sau nu. Si asta super dubios pentru un caz in care ar trebui sa se faca dreptate.
Szekely Barna a scris:

Dacă doamna care va suspicionează are așa de puține detalii și nu dovezi clare, nu ar avea succes nici încontinuare. Ați ajuta doar organele de cercetare să închidă un dosar.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@aioana Desi se insinueaza ca patrupedul dvoastra e agresorul, polițistul v-a atribuit calitatea de martor! Motivul e simplu: in calitate de martor nu puteti studia dosarul! E limpede ca e presul judecatoarei. Cine a mai auzit ca martorul sa se impace cu victima?! Nu dati nicio declaratie, chiar si martor fiind, aveti dreptul la tacere. Orice declarati se va intoarce impotriva dvoastra, are grija organul. Consultati-va cu un avocat! Ideal ar fi sa mergeti la polițist insotita de avocat, aveti acest drept. Mai bine dati o mie de lei unui avocat decat sa va lasati spoliata de niste escroci. Apropo de escroci: un avocat ar gasi motive temeinice pt a-i face polițistului o plangere penala pe care s-o depuneti la parchet (in niciun caz la poliție!).
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A procedat corect doamna politist? rodica_rdc rodica_rdc Buna seara,am si eu o problema si o sa incerc sa fiu scurta.Am trait in concubinaj 7 ani cu un barbat,si in urma acestei relatii,in anul 2011 s-a nascut fiica ... (vezi toată discuția)
Cearta cu vecinul.ajutati-ma va rog!!! pogan pogan Buna ziua,ma numesc Pogan Adrian si sunt din Timisoara si v-a contactez pentru a-mi da un sfat referitor la problema pe care o am.In data de 14 februarie-2013 ... (vezi toată discuția)
Santaj sau nu? Elllee Elllee Buna seara! In data de 29.01.2020, lesa cainelui meu s-a rupt si a muscat o doamna de picior. Mentionez ca rasa cainelui nu se incadreaza in categoria celor ... (vezi toată discuția)