avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua!!. As dori și eu un sfat în următoarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua!!. As dori și eu un sfat în următoarea problema!!Pe ...

Bună ziua!!.
As dori și eu un sfat în următoarea problema!!Pe 22 dec 2024,am intrat în Austria pe autostrada!!Primul lucru a fost să achiziționeze vigneta!!Am pus abțibildul in partea de jos a parbrizului(dreapta),și,bineînțeles,am păstrat și bonul fiscal!!Deoarece urma să mă întorc după 10 zile,am fost nevoit să achiziționeze vigneta pentru 2 luni(așa îmi amintesc).Când am ajuns in Italia,am observat că era căzută pe bord.Am relipit-o,în partea dreaptă,de data asta sus,că sa o pot vedea,în caz că se va desprinde iar.Am primit un fel de amenda acasă,am trimis poze după bonul fiscal și cu vigneta in parbrizul mașinii,astfel încât să se vadă și numărul de înmatriculare.Dansii îmi trimit răspuns că au văzut vigneta,dar că tot trebuie să plătesc amenda că"la momentul controlului,vigneta era căzută".Am constatat că amenda era mărită cu 20%!Pe data de 01-01-2025,am revenit tot prin Austria,și tot timpul vigneta a fost în geam!!
Ce ar fi de făcut??La ce să mă aștept??Personal,consider că este un abuz!!.
Mulțumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:51, 4 Februarie 2025
Angajați un avocat cu drept de practică în Austria
Pentru ce??Să recunoască un bon fiscal și un abtipild??Pe asta și mizează ei!!Decât să plătești un avocat,mai bine le dai lor bani!!Sunt convins că numai pentru români "nu vad" vigneta!!Eu mă așteptam la o scurta îndrumare!!Unde anume sa fac contestația...care ar fi pașii ..etc!!

adriandimitriu a scris:

Angajați un avocat cu drept de practică în Austria

acest forum incearca sa raspunda la intrebari privitoare la legislatia romana. care e suficient de stufoasa. puteti intreba pe forumurile austriece

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda in austria lilianaNan lilianaNan Buna ziua, Am traversat in luna iulie 2017 Austria si am cumparat vigneta, am lipit-o pe parbriz si dupa o luna am primit acasa o amenda in valoare de 120 de ... (vezi toată discuția)
Vigneta austria - buna ziua, am primit amenda pentru neplata vignetei, ... sorinb2 sorinb2 Vigneta Austria Buna ziua, am primit amenda pentru neplata vignetei, desi am achitat-o. Am trimis mail cu dovda platii, dar mi-au rapsuns ca nu am tinut-o ... (vezi toată discuția)
Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)