Sunt pensionar de drept din anul 2020, si PFA servicii SSM, dar in 2024 am avut si contract de munca cu salarii brute de cca 28.000 lei(contributiile au fost platite de angajator)! Ca PFA, in 2024, am avut incasari totale anuale de 6000 lei, cu venit net de cca 4500 lei . Pentru anul de raportare/activitate 2024(cu raportare/plata Decl unica pana la 23 Mai 2025) trebuie sa platesc contributii? Cat trebuie sa platesc, 10% din venit net? Sau nu am de platit nimic? Multumesc,
Pentru venitul obtinut ca PFA trebuie sa depuneti declaratie de venit la ANAF. La acest venit se plateste impozit 10 % si CASS 10 % din venitul net. Primiti decizie de impunere.
Pentru CAS (fiind pensionar, nu este obligatoriu), platiti numai daca aveti incheiat contract separat pentru venitul obtinut ca PFA.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.