avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata cu penalizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata cu penalizare

Tatal meu va implini in octombrie 2010 varsta de 60 de ani si are 40 de ani vechime. Vrea sa iasa la pensie anticipat dupa ce implineste varsta, insa cum se va calcula aceasta, cu penalizarea dinainte, adica de 0,25% sau a intrat in vigoare penalizarea de 0,75%? Multumesc frumos?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:50, 10 Februarie 2010
1. Daca iese anul acesta la pensie anticipata partiala se va aplica procentul de 0,25%.
2. Procentul de 0,75%, daca va fi aprobat de Parlament, se va aplica pentru cei care ies la pensie in 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie ContSters170028 ContSters170028 Buna ziua, Tatal meu are 59 de ani, in luna octombrie 2011 are 35 de ani de vechime si 5 ani de grupa. In iunie 2011 a intrat in somaj. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata gina-gina gina-gina buna ziua, - nascuta in noiembrie 1957 - vechime in munca 26,2 ani, din care 15 ani grupa a 2 a si 4 ani grupa 1. cand as putea sa ies la pensie ... (vezi toată discuția)
Întrebare Rachiam Rachiam Buna As vrea si eu sa mă intereseze pt tatăl meu care a fost la o firma unde i-au calculat ca are 43 de ani lucrati si ca își poate depune actele pt ... (vezi toată discuția)