avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Imputernicire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Imputernicire

Buna ziua,

Daca avocatul partii adverse nu a depus imputernicire, sunt indreptatita sa solicit Instantei sa solicite avocatului partii adverse Imputernicirea?
Poate un proces/o judecata a cauzei sa aiba loc, fara ca la dosar sa existe imputernicirile avocatilor partilor?
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2025
Catalina2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalina2000 , utilizator 11:30, 7 Februarie 2025
Nu, nu este nicio chitanta depusa. A fost depusa chitanta pentru apel (a cerut si in Apel chelt.de judecata), dar pentru lamuriri, desi a cerut cheltuieli in intampinarea de lamuriri, nu a depus nimic. Probabil ca nu a incheiat un nou contract cu partea adversa si astfel nici adeverinta de cheltuieli de judecata nu poate depune. Pentru cheltuieli de judecata ar fi trebuit sa incheie un nou contract? sau se putea sa ceara noi cheltuieli de judecata in baza contractului aferent Apelului? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil că are de gând să încheie un nou contract. Altfel, nu se explică.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2025
Dorin Voicilas, Avocat
Sunt de acord...dar..cand sa il incheie? Intampinarea este din August 2024. Procesul nu s-a finalizat momentan, eu intre timp am facut note scrise la care a trimis si avocatul partii adverse un raspuns tot prin note scrise, si a cerut din nou cheltuieli de judecata. Poate sa incheie noul contract cu o data dupa August 2024?
Sau pur si simplu, daca nu depune chitanta ca dovada a cheltuielilor, judecatorul nu va lua in considerare cheltuielile?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2025
Catalina2000, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cert este că dacă nu va depune vreo chitanță, nu o să primească nimic.
1) OK. Deci concluzionand: va lua in calcul Intampinarea in baza imputernicirii din Apel, dar nu va lua in calcul cheltuielile de judecata nefiind nicio chitanta - corect?

2) Dar daca vine cu o chitanta datata ulterior August 2024, nu este valabila, nu?

Multumesc,
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2025
Catalina2000, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce probe pot solicita ca parat intr-o astfel de actiune in pretentii. dandanaua dandanaua Reclamanta, institutie de stat, ma cheama in judecata, cu o actiune in pretentii, pentru a-i plati cheltuielile de judecata, reprezentand onorariu avocat ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am avut o contestatie la executare respinsa in fond ... FloareaM FloareaM Buna seara. Am avut o contestatie la executare respinsa in fond anul acesta, nu am mai depus apel. Ca motiv de contestatie am invocat lipsa calitatii de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata Radu Palu Radu Palu In apel avocatul meu nu a aparut. A uitat ca in ziua aceea avem termen de judecata. Am castigat apelul insa mi-a fost respinsa cererea de achitare a ... (vezi toată discuția)