avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Am depus o petiție la ITM în legătură ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Am depus o petiție la ITM în legătură cu munca ...

Bună ziua! Am depus o petiție la ITM în legătură cu munca la negru în orașul meu Am primit răspuns de la ei într adevăr a oprit mașinile care erau de oprit aici ne referim la o firmă de taxi și mi au răspuns că nu poate să mi dea detalii referitor la ce măsuri au luat acum întrebarea mea este este un răspuns corect sau un răspuns vag din partea ITM ului?
Cel mai recent răspuns: Preda E. Diana , utilizator 16:27, 5 Februarie 2025
ce doriti dvs nu sunt informatii de interes public .. haideti sa nu facem discutii inutile ..nu suntem pe un forum de genul celor in care se posteaza orice si oricum.l
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Puțin mâhnit și de răspunsul dumneavoastră am sunat la inspecția muncii și la alte ITM din Romania și am spus uitați am primit un răspuns vag că nu îmi pot da informații ce măsuri au luat și au spus sa trimit din nou către inspecția muncii că vor face eii verificări de ce nu au răspuns cu ce măsuri au luat. Repet nu împotriva cui au luat doar ce măsuri au luat. Acum intreb de ce nu au răspuns cu răspunsul dumneavoastră că da e normal ?
Din experienta va spun ca si cei din Inspectie nu va vor raspunde ce vreti dvs sa aflati sau doar vor specifica ca s-au aplicat sanctiunile contraventionale prevazute de Codul Muncii..
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună ziua,

ITM-ul și -a îndeplinit obligația, după cum chiar dumneavoastră confirmați.
Pe de altă parte, conform O.G. nr 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, orice instituție publică are obligația să comunice petentului un răspuns lămuritor cu privire la măsurile luate ca urmare a aspectelor sesizate. Puteți solicita în scris indicarea temeiului legal al soluției adoptate pentru mai multe detalii.

Articolul 13
Semnarea răspunsului se face de către conducătorul autorității sau instituției publice ori de persoana împuternicită de acesta, precum și de șeful compartimentului care a soluționat petiția. În răspuns se va indica, în mod obligatoriu, temeiul legal al soluției adoptate.
Preda E. Diana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia si munca la negru myn11 myn11 buna ce obligatii are politia daca in urma unei plangeri ia cunostinta de munca la negru. daca are ceva obligatii ,de exemplu sesizarea ITM,in baza carei ... (vezi toată discuția)
Am lucrat câte o lună la două firme, dar la niciuna nu mi s-a făcut angajarea și nici nu mi-au plătit salariul. cum îl recuperez? sabadussimona sabadussimona Buna ziua. am lucrat la doua firme,cate o luna la fiecare,si denfiecare data am constatat ca nu mi s-a facut angajarea,si nu am primit nici salarul.Cum as ... (vezi toată discuția)
Cerere catre angajator silviu35 silviu35 IN cit timp trebuie sa imi raspunda angajatorul la cerere solicit 3 zile lucrate la negru,am probe cu tel mobil,pe ce lege si articol imi intemeiez cererea. (vezi toată discuția)