avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare
Discuție deschisă în Executare silită

executare

Buna,am luat un credit de la un C.A.R.,anul trecut,nu am reusit sa platesc ratele la timp din cauza unor probleme serioase de familie.Am fost la biroul respectiv si am anuntat acest lucru,zilele trecute m-am trezit la locul de munca cu seful de la C.A.R.si cu un executor care m-au anuntat ca daca nu platesc va fi inaintat dosarul in instanta.Am inteles situatia,ceea ce vreau sa va intreb este ca in afara de salariu nu am alt venit si daca este normal sa mi se retina TOT salariul?(de fapt sa platesc tot salariul)si o alta intrebare:exista sau nu termeni de confidentialitate in ceea ce ma priveste,deoarece,fata de mine executorul judecatoresc l-a sunat pe seful meu comunicindu-i faptul ca sint datoare si comunicind si suma pe care o datorez!asta in cazul in care eu am fost de acord sa platesc salariul neavind nici un act de propire pe salariu,cazind ambele parti de acord sa merg PERSONAL sa achit datoria.Nu mi se pare corect ca seful meu sa afle problemele mele personale,pentru ca acest lucru nu are legatura cu munca mea!Astept sa imi raspundeti si va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:27, 15 Februarie 2010
nu poate sa faca obiectul executarii silite intreg salariul, dealtfel din relatarea dvs nu rezulta ca exista un dosar executional pt recuperarea debitului ci doar vi s-a comunicat verbal care sunt conscintele neachitarii lui. oricum procedura legala difera de modul in care s-a procedat.
Salariul poate fi urmarit doar pana la 1/3 din venitul lunar net. Nu se poate urmari tot salariul nici daca ar fi mai multe urmari asupra aceleasi sume !!! (art.409 (1, (2, Cod procedura civila).

Astea sunt metodele de intimidare folosite de multi executori...recuperatori..poate va speriati si veti achita toata suma .
Cand va mai cauta , sa-i spuneti si executorului si ..celui care il insoteste, ca nu mai aveti ce discuta face to face cu ei, ca veti comunica numai prin "hartii" si ca asteptati sa va transmita eventualele acte de executare, daca ele exista.
in primul rand nu am inteles ce cauta executorul in cauza la locul dvs de munca, fara un titlu executoriu.. daca ar fi existat asa ceva, numai va ameninta ca va da in judecata.. in al doilea rand, daca dvs ati fost de acord sa vi se retina sau sa achitati prin plata intregului salariu imprumutul la CAR e ok.. dar nu e normal asa ceva, mai ales daca nu aveti o alta sursa de venit motiv pentru care va sugerez sa va duceti si sa faceti o reesalonare a datoriei la CAR, pe o perioada mai lunga dar sa va mai ramana bani si pentru nevoile dvs... in ceea ce priveste clauza de confidentialitate, faptul ca va pus in discutia colegilor si sefilor de la locul de munca, a fost un mod urat si gratuit de punere a dvs la colt, o modalitate de pedepsire pentru faptul ca nu ati respectat termenele de plata si de acest fapt se face vinovat deopotriva directorul CAR -ului si Executorul Judecatoresc...nu ati precizat daca executorul a intocmit un act si daca da, ce feld e act? o notificare? o somatie? ca in aceasta faza numai asa ceva va putea face. toate cele bune va doresc
Buna,revin la problema mea cu citeva intrebari:in momentul in care am incheiat contractul de imprumut am avut nevoie si de doi giranti,in cazul in care va fi inaintat dosarul ce presupune acest lucru?nu doresc sub nici o forma sa implic girantii,se poate evita acest lucru?care sint metodele juridice in cazul in care ajung in instanta,ce se poate intimpla?nu pot ajunge la o intelegere cu executorul judecatoresc inainte de a-mi trimite dosarul?(o aminare de exemplu a platii pe o perioada scurta pina rezolv procurarea unei sume de bani,ca sa pot achita):-/:help:
addy28 a scris:

Va multumesc pentru raspuns.In acest caz ce suma(procent)din salariu ar trebui sa platesc si pentru faptul ca i s-a adus la cunostinta sefului meu aceasta problema, ce ar trebui sa fac?Ce drepturi am?si as dori sa stiu daca sint obligata sa platesc toata suma restanta intr-o transa sau doua ,sau exista o modalitate sa platesc in rate pina la stingerea definitiva a datoriei?Asta in situatia in care am intirziat citeva luni(4),dar cum am spus,acum am depasit problemele familiale(caz de boala a unui membru din familie)si am posibilitatea sa achit ratele(DORESC ACEST LUCRU)dar doar in rate normale,nici decum intreaga suma odata?

Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive daca de la ultimul dvs. mesaj, nu a mai postat nimeni.Exista functia editare care va permite completarea ultimului mesaj postat.

Daca doriti ca girantii sa nu fie implicati, puteti incerca o solutionare a platii creditului/debitului, esalonat, discutand aceasta optiune cu executorul judecatoresc, dar nu este indicat sa aveti certitudinea ca veti si reusi.
Posibil sa inceapa executarea silita a girantilor, executorul judecatoresc "va hotara", in masura in care nu accepta varianta propusa de dvs. sau creanta nu este indestulata din executarea silita a bunurilor dvs.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)
Executare silita IonD IonD Buna ziua, Va solicit ajutorul privind urmatoarea speta: Suntem 4 giranti la un Contract de imprumut prin C.A.R., pentru un pensionar. ... (vezi toată discuția)
3 popriri pe salariu raymona neacsu raymona neacsu Buna ziua ! Cum se procedeaza in cazul popririlor ? Avem un salariat care are un venit net lunar de 2710 din care i se retin : sindicatul (34 de lei) si mai ... (vezi toată discuția)