avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Soțul meu a fost căsătorit și are 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Soțul meu a fost căsătorit și are 2 copii din ...

Buna ziua.
Soțul meu a fost căsătorit și are 2 copii din căsnicia anterioară. Le plătește pensie alimentară o treime din salariu. Noi avem un copil și așteptăm un al doilea. Întrebarea mea este: nu ar fi normal sa se diminueze pensia alimentară in cazul apariției unui al patrulea copil pe care îl întreține?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:46, 6 Februarie 2025
Când va apărea și al 4-a copil, tatal poate cere reducerea pensiei de la 1/3 la 1/4. Pt 3 sau mai mulți copii, pensia datorata e de maxim o jumătate din leafa și dacă ar fi sa se imparta egal intre copii, ar veni un sfert pt cei 2 rămași cu mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - 5 copii alex1234alex alex1234alex Cum se împarte pensia alimentară pentru primul copil, dacă în căsnicia actuală am 4 copii, iar eu am un venit net de 1900lei? Avocatul calculase că ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,as avea o întrebare,soțul meu are doi copii din căsătoria ... Inguta Inguta Buna ziua,as avea o întrebare,soțul meu are doi copii din căsătoria anterioara și plătește 30 % pensia alimentara,acum eu sunt însărcinată,întrebare ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AlinaElla AlinaElla Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie ... (vezi toată discuția)