avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt probele admise in procesul pt incredintarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt probele admise in procesul pt incredintarea spre cretere si educare a unui minor?

De ce legislatia romana nu admite ca probe intr-un proces de custodie,fotografii si inregistrari video?
ba le admite dar ramane la aprecierea instantei daca sunt destul de pertinente si concludente pentru solutionarea corecta a cauzei
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
Petre Enache, Avocat
inscrisuri. martori si ancheta sociala prin care sa dovediti ca este in intersul superior al copilului incredintarea catre dvs
La initierea procesului de divort,stiind ca martorii nu i-mi vor fi de prea mare ajutor,din diferite motive,mi-am exprimat dorinta de a pezenta ca si probe,fotografii si inregistrari video.Mi s-a spus ca nu vor fi admise astfel incat,am renuntat la aceasta idee.Aceste fotografii ar fi demonstrat faptul ca in cei 3 ani in care am fost plecata la munca in strainatate,am vizitat tara in repetate randuri.In timpul vizitelor in tara,am locuit cu sotul meu si copilul pe care il avem in comun.In cazul unui eventual apel,pot face uz de aceste probe?
Ancheta sociala a fost solicitata de catre autoritatile romane dar,se pare ca s-a ratacit undeva pe drum sau,nu stie toata lumea sa explice chiar ce pasi trebuie urmati.Sunt cetatean roman rezident in Spania.Ancheta sociala,mi s-a comunicat ca se va face la domiciliul meu actual,in Spania.Au trecut 6 luni,s-a terminat procesul,s-a incredintat copilul tatalui ,fara ca ancheta sa fie prezentata.Din cauze pe care nu le cunosc.Nu mi s-a facut ancheta,nu mi s-a spus carei institutii sa ma adresez.
caris.maria a scris:Ancheta sociala a fost solicitata de catre autoritatile romane dar,se pare ca s-a ratacit undeva pe drum

Prin ,,autoritati romane'' la ce va referiti?
Ancheta sociala trebuia sa o solicitati dvs nu autoritatile romane.
De asemenea, consider ca va era de mare folos proba cu martori pe care ati considerat-o inutila.
Daca dvs spuneti ca vi s-ar fi comunicat ca se va face ancheta sociala la dvs in Spania si nu s-a efectuat aceasta ancheta, atunci este un motiv bun de apel.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
Veronica Popescu, Avocat

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala la incredintare minor tantzat tantzat As dori sa stiu daca ancheta sociala este obligatorie pentru incredintarea vremelnica a unui minor prin ordonanta presedintiala. Actele de la dosar sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Probe proces detectiv particular ContSters156394 ContSters156394 In cazul unui proces pentru stabilirea custodiei unui copil de 4 ani, pot fi aduse probe obtinute de un detectiv particular autorizat? Prin asta ma refer la ... (vezi toată discuția)
cum va pronuntati..??? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta pe \"Ordonanta Presedintiala\", incredintare minor, instanta dispune sa se faca \"Ancheta sociala\" la domiciliile declarata de parinti. ... (vezi toată discuția)