avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt probele admise in procesul pt incredintarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt probele admise in procesul pt incredintarea spre cretere si educare a unui minor?

De ce legislatia romana nu admite ca probe intr-un proces de custodie,fotografii si inregistrari video?
Am solicitat ancheta sociala si,mi s-a comunicat de la judecatorie ca demersurile pt aceasta s-au facut.Sigur ca am avut si martori doar ca,datorita faptului ca partea cealalta a ramas in tara si a avut o atitudine violenta fata de martori,acestia au avut o oarecare retinere in a relatarea faptelor.Situatia este destul de complicata.oricum,multumesc pentru raspuns.Mi-a fost de mare folos.
Daca mai sunteti in termen,promovati calea de atac: apel sau recurs deoarece concluziile autorităţii tutelare sunt obligatorii iar ancheta socială este o probă concludentă în soluţionarea cauzei. Simpla citare a autorităţilor tutelare nu este de natură să suplinească necesitatea imperioasă de a se efectua ancheta socială împreună cu concluziile de rigoare. In lipsa anchetei sociale la domiciliile partilor, instanţa a soluţionat procesul fără a intra în cercetarea fondului, motiv de casare prevăzut de art.312 alin. 5 Cod procedura civila.
caris.maria a scris:

De ce legislatia romana nu admite ca probe intr-un proces de custodie,fotografii si inregistrari video?


Cu fotografiile nu sunt probleme.
Cu inregistrarile video exista insa mari probleme.Din cate stiu nu le admite.

Inregistrarile audio au sanse mai mari de a fi incuvintate de instanta dar in conditii foarte dificile.

In general, instantele evita toate acestea intrucat sunt probe suficiente de cele mai multe ori.
Insa daca probele sunt contradictorii ar trebui sa ajunga sa judece, ceea ce se evita a se face daca este vorba de tati.
Mamele ar avea sanse mai mari la toate acestea.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala la incredintare minor tantzat tantzat As dori sa stiu daca ancheta sociala este obligatorie pentru incredintarea vremelnica a unui minor prin ordonanta presedintiala. Actele de la dosar sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Probe proces detectiv particular ContSters156394 ContSters156394 In cazul unui proces pentru stabilirea custodiei unui copil de 4 ani, pot fi aduse probe obtinute de un detectiv particular autorizat? Prin asta ma refer la ... (vezi toată discuția)
cum va pronuntati..??? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta pe \"Ordonanta Presedintiala\", incredintare minor, instanta dispune sa se faca \"Ancheta sociala\" la domiciliile declarata de parinti. ... (vezi toată discuția)