avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dezinvestirea are loc și în proces civil sau numai ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dezinvestirea are loc și în proces civil sau numai penal?

Dezinvestirea are loc și în proces civil sau numai penal?și se mai poate deschide dosar civil pe aceeași speță sau pot sa mă adresez la CEDO pentru încălcarea dreptului la un proces echitabil?
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2025
Natty922, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 6 Februarie 2025
Nu se mai poate deschide dosar civil pe aceeași speță. Intervine autoritatea de lucru judecat : un litigiu, soluţionat printr-o hotărâre judecătorească nu mai poate forma obiectul unui nou proces având acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi aceleaşi părţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare sentinta definitiva si irevocabila anna1 anna1 As dori sa-mi spuneti daca se mai poate relua un proces a carui sentinta pronuntata la Curtea de Apel este definitiva si irevocabila. Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Buna dimineata !poate ma lamureste cineva cu studii juridice ... bodisin bodisin Buna dimineata !Poate ma lamureste cineva cu studii juridice ce inseamna exceptia puterii de lucru judecat Noul cod i civil.Nu este necesara identitate de ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat - notiune s.stefan s.stefan Buna ziua, Am castigat un proces iar in motivarea pe scurt de pe portal instanta foloseste expresia ,, Admite exceptia autoritatii de lucru judecat. ... (vezi toată discuția)