avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu privire la legalitatea a celor comunicate de angajator.
Lucrez ture de 12.5 ore, de la ora 9 la ora 21.30, dupa urmatorul program: Luni, Marti, Vineri, Sambata, Duminica, Marti, Miercuri, in decurs de doua saptamani.
Angajatorul ne-a comunicat urmatoarele:

- Saptamana 1 (luni, marti, vineri, sambata, duminica)
Angajatul va consuma 5 zile de concediu de odihna pentru saptamana 1.
- Saptamana 2 (miercuri, joi)
Daca angajatul isi prelungeste concediul pentru saptamana 2, va consuma alte 5 zile de concediu de odihna.

Va rog sa ma ajutati cu o opinie asupra celor transmise.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nope93 , utilizator 12:51, 7 Februarie 2025
Este corect , CO se acorda in functie de zilele lucratoare din saptamana (luni - vineri) si nu in functie de zilele in care lucreaza.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de munca legal/ilegal HostyB HostyB Buna ziua, Sunt instructor de educatie la un liceu pentru copii cu deficiente. De cand m-am angajat mi s-a comunicat ca am dreptul la o singura zi libera pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si zile libere Dani1993 Dani1993 Este.legal ca angajatorul sa lege zilele de concediu de odihna cu zilele libere care imi reveneau în mod normal ? Dau 1 exemplu,eu lucrez 1 zi 12 ore cu 1 zi ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna la ture de 12 ore CosminPreda CosminPreda Buna seara. La firma unde muncesc se lucreaza in ture respectiv 12/24 si 12/48.. In situatia in care imi iau 2 ture libere mi se opresc 3 zile din concediul de ... (vezi toată discuția)