avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua , acum 2 zile am atins un autoturism foarte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua , acum 2 zile am atins un autoturism foarte puțin ...

Buna ziua , acum 2 zile am atins un autoturism foarte puțin nici nu se vedea că l am atins sau sa fii avut vreo zgârietură sau îndoitură, in fine. M am dat jos din mașină am mers la șoferul autoturismului și i am zis că îmi pare rau si sa facem amiabila sau sa i dau rca ul meu, dar domnul nu a dorit să facem nici una din propunerile mele, și a zis că nu va merge la poliție, au trecut cele 24 de ore și nu am fost sa declar accidentul, îmi este frica sa nu se fi dus la poliție și să îmi suspende permisul, in caz că voi fii chemat la poliție, și am avut martor în mașina cu mine care a auzit discuția când i am propus sa facem amiabila și el nu a dorit mă poate ajută?
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2025
Adriann9, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 20:48, 7 Februarie 2025
Buna ziua

Amiabila nu este obligatorie. Amiabila, dupa cum ii spune si numele, se poate face numai daca ambii conducatori auto sunt de acord si sunt indeplinite restul conditiilor (numai pagube materiale, numai 2 masini implicate etc....). Daca unul nu vrea, chiar daca sunt indeplinite conditiile nu ai ce face, trebuie sa mergi la politie.

Trebuia sa va fi prezentat in termen la politie sa declarati. Daca celalalt sofer a declarat accidentul la politie atunci veti fi chemat si da, veti primi amenda si vi se va suspenda permisul, pe langa sanctiune pentru fapta.

Martorul nu va ajuta cu nimic, ca nu conteaza daca ati vrut sau nu amiabila
Da așa este, eu am mers pe spusele Domnului că a zis că nu merge la poliție, și că nu este nevoie. i am și zis c ai dau asigurarea Nici așa nu a dorit spunând că nu e este nevoie

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Amiabila nu este obligatorie. Amiabila, dupa cum ii spune si numele, se poate face numai daca ambii conducatori auto sunt de acord si sunt indeplinite restul conditiilor (numai pagube materiale, numai 2 masini implicate etc....). Daca unul nu vrea, chiar daca sunt indeplinite conditiile nu ai ce face, trebuie sa mergi la politie.

Trebuia sa va fi prezentat in termen la politie sa declarati. Daca celalalt sofer a declarat accidentul la politie atunci veti fi chemat si da, veti primi amenda si vi se va suspenda permisul, pe langa sanctiune pentru fapta.

Martorul nu va ajuta cu nimic, ca nu conteaza daca ati vrut sau nu amiabila

Buna ziua

Din pacate framantarea dvs este tardiva si nu va mai ajuta cu nimic.

Daca a fost parolist si nu s-a dus la politie sa declare totul e ok. Daca insa a declarat, oricum nu mai aveti ce face.

Legea (OUG 195/2002, art 79) obliga toti conducatorii auto sa se prezinte in termen de maxim 24h la politie in cazul unui accident din care au rezultat numai pagube materiale. Aceasta obligatie nu exista daca incheie o constatare amiabila.

Martorul, repet, nu va ajuta cu nimic. Indiferent daca celalalt sofer s-ar fi dus sau nu, dvs aveati obligatia sa mergeti.

In cele din urma, si lui i se va aplica aceeasi sanctiune pt nedeclarare in termen. Deci, daca nu s-a dus in 24h, probabil ca nu se va mai duce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelegere amiabila canarul2010 canarul2010 Buna ziua, Am si eu o nelamurire, daca ma poate cineva sfatui in cunostinta de cauza. In urma unui accident usor (o tamponare usoara, cu spatele, la iesirea ... (vezi toată discuția)
Am lovit foarte ușor o altă mașină în timp ce dădeam cu spatele. am lăsat pe parbriz un bilet cu numărul meu de telefon, ce mă sfătuiți să fac în continuare? petr3 petr3 Buna seara. Azi am dat cu spatele si am lovit foarte usor fata la o masina, in urma impactului indoindu-se in mijloc placuta cu nr de inmatriculare - alte ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu avarii Nicoleta32465567543 Nicoleta32465567543 Buna seara! Astazi in jur de ora 16:00 eu si o dubita ne.am atins foarte usor adica doar s-a murdarit masina, atat a mea cat si a celui pe care l-am ... (vezi toată discuția)