avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara! Am o nelămurire în privința ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara! Am o nelămurire în privința indemnizației de ...

Bună seara! Am o nelămurire în privința indemnizației de creste copil. Am născut recent prematur, eram în prenatal în momentul nașterii, 8 zile de prenatal aveam în momentul în care am nascut, acum sunt în postnatal, știu ca 42 de zile sunt obligatorii, dacă îmi iau mai multe zile decât cele obligatorii și după depun dosarul pentru indemnizație creștere copil, pe ce perioada mi se acorda indemnizația de creștere copil? Tot pe 24 de luni sau mai puțin? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:15, 9 Februarie 2025
Vi se acorda pana la data cand copilul implineste 1 an si 10 luni daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC.
Am înțeles bine? Mi se acorda indemnizația de creștere copil doar pana la 1 an și 10 luni indiferent de câte zile de postnatal îmi iau, cum se achita indemnizația de creștere copil, retroactiv de când am născut sau din momentul în care depun dosarul? Va mulțumesc. O zi frumoasa

Cornel Vasile a scris:

Vi se acorda pana la data cand copilul implineste 1 an si 10 luni daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC.

Da, se acorda indemnizația de creștere copil doar pana la 1 an și 10 luni indiferent de câte zile de postnatal luati.

Plata indemnizatiei CCC incepe cu ziua urmatoare celi in care ati terminat concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.

Plata indemnizatiei CCC incepe de la data depunerii cererii, pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenul mentionat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediile prenatal si postnatal, 126 de zile? ginutz_a ginutz_a buna ziua, legea maternitatii stiu ca s-a modificat cu alegerea intre 1 an si 2 ani de stat in concediu de crestere copil. nu stiu insa daca s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cand se poate depune dosarul pentru indemnizatia crestere copil, la terminarea concediului pre/postnatal sau la 42 de zile ... (vezi toată discuția)