avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In 2024 am intrat in posesia unui titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In 2024 am intrat in posesia unui titlu de proprietate ...

Buna ziua! In 2024 am intrat in posesia unui titlu de proprietate pentru padure , a mamei cu ceilalti 5 frati ai ei ( mostenire dupa tatal mamei) in acel titlu sunt trecuti toti cei 6 frati . Din acesti 6 frati 3 sunt decedati . Eu am vorbit cu unchii mei sa facem o carte funciara pentru toata suprafata de 2 ha ca sa putem vinde apoi . Proiectantul ne-a cerut noua mostenitorilor celor decedati sa dacem masa succesorala ca nu poate face carte funciara fiind cei 3 decedati .
Intrebarea mea este : se poate face carte funciara pe un titlu de proprietate in care sunt 3 mostenitori in viata si 3 decedati?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2025
1519, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:44, 10 Februarie 2025
Buna ziua, nu. Fara succesiune, nu sunt legal mostenitori si deci nu sunt proprietari, prin urmare nu pot face cadastrul in numele celor decedati.
Buna ziua,
Intai trebuie facuta dezbaterea succesorala, ulterior trebuie intabulat dreptul de proprietate.
Astfel, masuratorile cadastrale se pot face dupa ce este facuta dezbaterea succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte succesiune liviana2001 liviana2001 Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in registrul agricol al unui mostenitor Ion Popescu Ion Popescu in urma decesului bunicilor din partea mamei s-au intocmit doua certificate de mostenitor: - unul dupa decesul bunicii prin care mostenitorii erau ... (vezi toată discuția)
Legea lupu mante23 mante23 Buna ziua, As avea o intrebare. Imediat dupa aparitia Legii Lupu, unchiul mamei mele a solicitat punerea in posesie pentru un teren intravilan+ casa bunicii ... (vezi toată discuția)