avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua. Am avut un accident de circulație, cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua. Am avut un accident de circulație, cu mașina de ...

Bună ziua. Am avut un accident de circulație, cu mașina de serviciu, in timpul serviciului,nu am fost vinovat, masina este "în dauna totala" conform politiei. Pentru ca momentan nu mai am mașină, mi s-a cerut de către angajator sa fac cerere de CO . Este legal asa ceva? Dacă nu, cum.pot fi contracarare astfel de pretenții ale angajatorului?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: OANA_BD , utilizator 13:36, 11 Februarie 2025
Bună ziua!
Nu, angajatorul nu vă poate obliga să efectuați concediul de odihnă în afara planificării. Orice cerere depusă de un salariat trebuie să reprezinte o manifestare de voință (reală) a acestuia. Cu toate acestea, este indicat să aveți în vedere și potențialul generării unui conflict cu angajatorul ca urmare a refuzului dumnevoastră de a da curs acestei solicitări. Deși acest refuz nu reprezintă în sine o abatere disciplinară, angajatorul ar putea trece la aplicarea altor modalități de a exercita presiune. În situația în care veți refuza să formulați cererea de concediu, este necesar să vă prezentați în continuare, zilnic, la locul de muncă (așa cum este trecut în contract), conform programului de lucru. În caz contrar, puteți fi sancționat disciplinar pentru absențe nemotivate.

Buna ziua,
Mulțumesc pt. raspuns.
Nu exista nici o planificare de CO și ei doresc sa-mi iau CO de pe 07.02(retroactiv) pana pe 03.03, adică 16 zile din cele 22 la care as avea dreptul în 2025!! Nu exista un sediu la care sa ma prezint în fiecare zi, e un job în vânzări, iar eu desfășor în continuare activități specifice(comenzi , relația cu clientul , etc. telefonic si/sau email)
Mai mult, mi s-a spus în scris, pe email, sa fac acest lucru în timpul CO pe care ei îl impun.
Exista o soluție, alta decât a face reclamatie la ITM?

Mulțumesc.

Irina Maria Diculescu-Șoimu a scris:

Bună ziua!
Nu, angajatorul nu vă poate obliga să efectuați concediul de odihnă în afara planificării. Orice cerere depusă de un salariat trebuie să reprezinte o manifestare de voință (reală) a acestuia. Cu toate acestea, este indicat să aveți în vedere și potențialul generării unui conflict cu angajatorul ca urmare a refuzului dumnevoastră de a da curs acestei solicitări. Deși acest refuz nu reprezintă în sine o abatere disciplinară, angajatorul ar putea trece la aplicarea altor modalități de a exercita presiune. În situația în care veți refuza să formulați cererea de concediu, este necesar să vă prezentați în continuare, zilnic, la locul de muncă (așa cum este trecut în contract), conform programului de lucru. În caz contrar, puteți fi sancționat disciplinar pentru absențe nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neaprobat stromelectro stromelectro imi puteti spune ce se intampla atunci cand un angajat pleaca in concediu de odihna fara aprobarea sefului ? mentionez ca nu exista o planificare a ... (vezi toată discuția)
Planificare concediu de odihna lorefaur lorefaur Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: O societate stabileste impreuna cu angajatii sai, in luna februarie a.c., concediul de ... (vezi toată discuția)
Recuperari libere CHIRICA PARASCHIVA CHIRICA PARASCHIVA dupa terminarea CM se pot lua in continuare libere? (vezi toată discuția)