avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!

Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. nr. 159/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

:hammer:Asta inseamna ca a picat si ultima tentativa a domnilor avocati din baroul lui Zamfirescu de a incerca sa elimine baroul lui Bota!
Nu pot decat sa rad fiindca doveste neputinta lor!
B-)
Se pare ca deputatii si-au facut treaba in cele 45 de zile de la publicarea deciziei, perioada in care trebuiau sa regIementeze vidul legislativ lasat ca urmare a neconstitutionalitatii OUG 159/2008. In concluzie odata cu promulgarea legii si publicarea ei in Monitorul Oficial se pot depune din nou cereri pentru intrarea in profesie pe baza de vechime. In cazul unui ulterior litigiu de contestare a deciziei baroului, Hotararea 717 data la cald pentru a proteja disperat examenele din februarie si sub impactul deciziei CCR nu cred ca va fi un obstacol in cazul in care va fi invocata ca temei al respingerii cererii.
De acord cu tine Florin.
Presedintele Traian Basescu a semnat marti, 4 mai 2010, Decretul privind promulgarea Legii pentru respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.159/2008 privind modificarea si completarea Legii nr.51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat. =D>
Cica Baroul Bucuresti analizeaza cererile de primire in profesie fara examen, dupa data de 22 iunie 2010, dupa Congres
Legea nr. 81/2010 a fost publicata in MOF nr. 300/10.05.2010 si intra in vigoare la trei zile de la publicare! Persoanele care au peste 10 ani vechime in domeniul juridic pot depune dosarele la barouri!:D

Alte discuții în legătură

Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani poate deveni avocat un consilier juridic? just a girl just a girl va rog sa-mi spuneti care stiti dupa cati ani de cosilier poti sa te inscrii la devinitivat pentru a devenii avocat stagiar? va multumesc o zi frumoasa (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)