avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!

Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. nr. 159/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

:hammer:Asta inseamna ca a picat si ultima tentativa a domnilor avocati din baroul lui Zamfirescu de a incerca sa elimine baroul lui Bota!
Nu pot decat sa rad fiindca doveste neputinta lor!
B-)
Acum ca Decizia CC nr. 109/2010 este publicata, oare nu trebuie sa atacam aberanta Hotarare a UNBR nr. 717/13.02.2010?
se incumeta careva sa ia taurul de coarne?......sau sa-l rugam pe Dr.Dan sa mai intre odata in corida :D:D
Astazi 20.04.2010, Ministerul Justitiei, in temeiul art. 6 din Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, a publicat pe site-ul www.just.ro spre dezbatere publica, Proiectul de Lege privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
Pana la adoptarea acestei legi, cei ce indeplinesc conditiile pot depune dosarul pentru primirea in profesie cu scutire de examen.:P
of, of...da, normal ca isi pot depune cererile de primire, dar vor fi respinsi cu totii, asa cum este data indicatia de la "imparatie", afisata si postata oficial pe site...de ce credeati ca e postata versiunea "actuala" a legii 51, asa cum o vede unbr?[ link extern ]
Art. 16 fiind considerat suspendat prin efectul deciziei CC, inseamna ca nu se aplica:))...evident ca fiecare poate contesta in instanta decizia de respingere a cererii de primire, cu succes, cred eu.
În Decizia Curtii Constitutionale nr. 62/2007 se prevede cum se procedeaza in astfel de situatii, respectiv:

"referitor la competenţa sa, Curtea reţine că art. 146 lit. d) din Constituţie nu exceptează de la controlul de constituţionalitate dispoziţiile legale de abrogare şi că, în cazul constatării neconstituţionalităţii lor, acestea îşi încetează efectele juridice în condiţiile prevăzute de art. 147 alin. (1) din Constituţie, iar prevederile legale care au format obiectul abrogării continuă să producă efecte. De altfel, Curtea Constituţională s-a pronunţat în acelaşi sens prin Decizia nr. 20 din 2 februarie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 72 din 18 februarie 2000."

" Potrivit prevederilor art. 147 alin. (1) din Constituţie, pe durata a 45 de zile de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I, textul legal constatat ca fiind neconstituţional este suspendat de drept, iar după expirarea acestui termen îşi încetează efectele, dacă nu a fost pus de acord cu prevederile Constituţiei. După cum s-a remarcat, suspendarea de drept a textului abrogator determină reintrarea în vigoare a dispoziţiilor abrogate. "

Alte discuții în legătură

Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani poate deveni avocat un consilier juridic? just a girl just a girl va rog sa-mi spuneti care stiti dupa cati ani de cosilier poti sa te inscrii la devinitivat pentru a devenii avocat stagiar? va multumesc o zi frumoasa (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)