avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu o informație. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu o informație. Act de ...

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu o informație.
Act de proprietate , cu clauză de îngrijire doi bătrâni până la deces .
Între timp unul din bătrâni a decedat iar celălalt a fost luat de fiică, fără voia nimănui și ținut departe de toți ( este vorba de un bătrân de 95 de ani ) . S-a tot încercat găsirea bătrânei dar fără rezultat, fiind mutată în alt județ
Întrebarea este : fiica bătrânei poate contesta actul de proprietate pe motiv că bătrâna nu a fost bine îngrijită?
Menționez că i-a fost schimbat domiciliul bătrânei din buletin , imediat ce a fost luată de la domiciliu ei.
Cel mai recent răspuns: Maricretu , utilizator 16:51, 11 Februarie 2025
Buna ziua,

REzolutiunea contractului de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere poate fi solicitata de fiica batranei.

De asemenea, sotul acesteia poate solicita instantei de judecata sa constate si sa pronunte sanctiunea rezolutiunii.

Aceasta, insa, trebuie sa demonstreze faptul ca nu s-a respectat obligatia contractuala de intretinere, detaliata in contract.
iar celălalt a fost luat de fiică,

Întrebarea este : fiica bătrânei poate contesta

intrebarea e care fiica, care fiica?

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA":
De asemenea, sotul acesteia poate solicita instantei de judecata sa constate si sa pronunte sanctiunea rezolutiunii.

Sotul cui ? al batranei a murit.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2025
gi-jane2, moderator
Bună ziua!
Mulțumesc pentru răspuns!
Rezoluția contractului de vânzare cumpărare poate fi contestat de fiică, doar în instanță bănuiesc?
Exista și altă cale legală de a anula acest contract fără înștiințarea intestatarilor de drept ?
Adică, să se anuleze contractul fără știrea proprietarilor ?

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

REzolutiunea contractului de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere poate fi solicitata de fiica batranei.

Aceasta, insa, trebuie sa demonstreze faptul ca nu s-a respectat obligatia contractuala de intretinere, detaliata in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere CRETU DANIELA CRETU DANIELA Buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu o batrana acum 9 ani -eu si sotul meu.Am stat impreuna 4 ani,dupa care ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere bazu bazu Cine ma poate ajuta cu o lamurire? Parinti mei au un contract de intretinere cu doi batranei, nu exista nici un fel de probleme insa acea casa doresc sa mi-o ... (vezi toată discuția)