avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lucrez ca freelancer în domeniul IT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lucrez ca freelancer în domeniul IT

Bună ziua,

Lucrez ca freelancer în domeniul IT pe platformele Upwork, Freelancer etc. De regulă, am clienți din țări străine, iar procesul fiscal este simplu pe aceste platforme, cu ajutorul declarației unice. Am un client din România care a venit din extern care dorește să încheiem un contract și să îi ofer factură. I-am explicat că nu am o formă juridică înregistrată pentru a emite facturi, dar pot lucra prin platforme pentru a obține factura. De asemenea, putem încheia un contract de prestări servicii între persoană fizică și SRL. Întrebarea mea este, procedez corect?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:06, 12 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În România trebuie sa fiți măcar inregistrat ca pfa la Registrul comertului pentru a putea da facturi catre alte firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa prestari servicii freelancing / depasire plafon tva dorincornea dorincornea Am un PFA la norma de venit (cod CAEN 6202) si prestez servicii de consultanta IT exclusiv printr-o platforma online de intermediere pentru servicii de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate freelancing ContSters426943 ContSters426943 Buna seara, Ma puteti ajuta si pe mine cineva cu un raspuns ? Doresc sa lucrez ca freelancer pe site-uri gen Upwork, Freelancer etc.. , o sa ma inregistrez ... (vezi toată discuția)
Colaborare persoana juridica cu platforma upwork lucian_crb lucian_crb Salut! Nu stiu daca pana acum s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema, dar sper ca cineva de aici sa ma poata ajuta. De ceva timp desfasor activitate ... (vezi toată discuția)