avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Soțul meu vrea sa nu mai fie proprietar al ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Soțul meu vrea sa nu mai fie proprietar al apartamentului achizionat ...

Soțul meu vrea sa nu mai fie proprietar al apartamentului achizionat pri credit ipotecar ,neavând nicio pretenție.,dar sa rămână codebitor pana la scadenta.Cum se procedează în acest caz ?
Buna ziua

Tehnic se poate, insa depinde de tipul de credit (prima casa sau ipotecar obisnuit), de cat timp aveti creditul si de banca si va trebui sa faceti partajul pt ca acel imobil este trecut probabil in devalmasie.

Varianta cea mai simpla: partaj + donatie.

Insa banca si eventual MF (daca e prima casa) trebuie sa fie de acord cu acest lucru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de motivatie intai, trebuie vazut daca este legala sau nu. In functie de aceasta si de raporturile dintre parti se incheie un act, in functie de plati, de cine le face, din ce surse etc. Dupa ce se alege actul se cere acordul bancii. Nu incheiati acte la nimereala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Drept in casa dupa divort adriana_erica adriana_erica Buna ziua....am divortat anul trecut si am plecat din casa pe care o detin ca bun comun cu fostul sot prin credit ipotecar pe 30 de ani.,eu fiind debitor iar ... (vezi toată discuția)
Codebitorul creditului prima casa este afectat niculina_ina niculina_ina Vroiam sa va intreb daca persoana care este codebitoare intr-un credit prima casa este in vreun fel afectata de acest lucru?Va intreb deoarece cel care a fost ... (vezi toată discuția)