avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la moștenire.Bună ziua. Doresc să adresez o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la moștenire.Bună ziua. Doresc să adresez o întrebare în comunitate. Părinții ...

Bună ziua. Doresc să adresez o întrebare în comunitate. Părinții mei au divorțat acum 36 de ani,pe când eu aveam 4 ani. Tatăl meu s-a recăsătorit și are un băiat. Apartamentul cu două camere pe care îl deține acum este cumpărat cu jumătatea de bani pe care i-am obținut de la mama in urma partajului. Eu,am drept la moștenire din acel apartament? Dar dacă a făcut un act de donație către băiatul lui,eu mai am vreo cale de a obține parte din moștenire? Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:42, 13 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Dupa decesul tatalui dumneavoastra, aveti dreptul la acest aparatment.

Donatiile, precum si legatele (testamentele , spre exemplu )pot fi desfiintate, daca incalca rezerva succesorala a mostenitorului rezervatar.

Asadar, actul de donatie poate fi desfiintat, la cererea dumneavoastra, instanta de judecata constata si pronunta reductiunea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota succesorala Costi2017 Costi2017 Buna seara, Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie ionelatarca ionelatarca buna ziua vreau sa stiu daca un contract de donatie de catre un parinte pentru copii se poate ataca? noi suntem 2 copii si tatal nostru vrea sa ne doneze casa ... (vezi toată discuția)
Donatie sau testament? aselajusto aselajusto buna , am un apartament lasat de la parinti mei care ,inca traiesc nu am bani sa fac intabulare sau contract de vanzare cumparare , cum as putea sa procedez ... (vezi toată discuția)