avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un coproprietar beneficiaza de toti banii de arenda, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un coproprietar beneficiaza de toti banii de arenda, fara stirea celuilalt.

Buna ziua.
Sunt mostenitorul unor terenuri in coproprietate cu o ruda. Nu s-a facut iesirea din indiviziune. Eu locuiesc in alta zona a tarii si nu le lucrez. Ruda locuieste mai aproape si e mereu pe acolo desi la fel, nu le lucreaza.
Acum am aflat ca ruda mea a dat toate terenurile in arenda si incaseaza banii in intregime. E o suma deloc de neglijat. Cand eu am vrut sa le dau in arenda si am intrebat la Primarie ce posibilitati am, mi s-a spus ca nu exista asa ceva. Totodata, ruda nu vrea iesirea din indiviziune sau, accepta daca fac eu asta pe intreaga cheltuiala mea.
Cum sa procedez pentru a obtine partea mea de bani din arenda?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:18, 15 Februarie 2025
Buna ziua. Ca sa clarificam o chestiune de la inceput. Cata vreme nici dvs si nici ruda nu incasa vreo arenda, nu va deranja situatia. iar cand ruda a inceput sa incaseze arenda va deranjeaza situatia. Corect?
Ave7i posibilitatea sa solicitați iin instanta jumătate din suma primita de ruda dvs în ultimii 3 ani.Puteți face partajul în instanta urmând csnla final cheltuielile ee judecata sa fie împărțite în mod egal..
Ca sa clarificam, ar trebui sa cititi tot. Am vrut sa dau in arenda... am vrut iesire din indiviziune... bla, bla, bla.
Ma deranjeaza ca ma fura.

trandafir2 a scris:

Buna ziua. Ca sa clarificam o chestiune de la inceput. Cata vreme nici dvs si nici ruda nu incasa vreo arenda, nu va deranja situatia. iar cand ruda a inceput sa incaseze arenda va deranjeaza situatia. Corect?

Multumesc.
Se poate face asta si cu iesirea din indiviziune?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ave7i posibilitatea sa solicitați iin instanta jumătate din suma primita de ruda dvs în ultimii 3 ani.Puteți face partajul în instanta urmând csnla final cheltuielile ee judecata sa fie împărțite în mod egal..

Da,la acțiunea având ca obiect ieșirea din indiviziune se poate adăuga un capăt de cerere privind sumele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am o problema cu tatal meu care a mostenit 50% cota ... SzBogdan SzBogdan Buna seara! Am o problema cu tatal meu care a mostenit 50% cota parte din niste terenuri agricole. Succesiunea a fost facuta, plateste taxe si impozite pe 50% ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mama mea este comostenitor pe un teren agricol pentru ... cxn31 cxn31 Buna ziua! Mama mea este comostenitor pe un teren agricol pentru care arendasul plateste anual dividende. In anul 2023, banii pe acest pamant i-a luat ... (vezi toată discuția)
Antecontract vânzare -cumpărare Teteron123 Teteron123 Bună ziua, în urma cu un an am făcut un antecontract de vânzare cumpărare pentru o suprafață de teren. La acea data terenul se afla intr-un proces de ... (vezi toată discuția)