avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisii membrii C-ex
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisii membrii C-ex

Buna ziua,
In cazul demisiilor a 2 membrii de comitet executiv ,care sunt obligatiile presedintelui ? Convocare AG pentru alegerea altor 2 membrii (sa se completeze pana la 5 membrii,cat s-a hotarat in AG precedenta)?
In PV al sedintei de comitet s-a mentionat doar luarea la cunostinta a demisiilor...fara nicio alta mentiune/decizie. Mai bine de 2 luni NU s-a luat nicio decizie.
La intrebarile mele mi s-a raspuns ca se va lucra doar in 3 membrii pana la AG anuala(asta ar inseamna cam 4 luni de la data demisiilor). E legal??
Daca la AG anuala,obligatorie,(convocata si reconvocata) NU se prezinta presedintele in functie CARE este procedura LEGALA de se tine ședința?? Doar mentionarea in PV ca NU este prezent?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2025
elevic, utilizator
Cel mai recent răspuns: elevic , utilizator 08:37, 21 Februarie 2025
OK.
Dar faptul ca in sedinta de c-ex NU s-a luat nicio decizie in legatura cu demisiile celor 2 membrii ,in ce categorie intra?
De ex: dna cristela de la bl x,sc y face o adresa catre presedinte ca sunt probleme la instalatia comuna de apa.Aceasta adresa este pusa in discutie in sedinta de c-ex (se presupune ca administratorul cunosate problema) si se IA O DECIZIE

Se contacteaza firma specializata sa rezolve problema. Caz inchis.

La demisie.....se ia la cunostinta ...si gata!! Nu-i ciudat??

Art.55
"(4) Deciziile comitetului executiv se consemnează în registrul unic de
procese-verbale al asociaţiei de proprietari şi se semnează de toţi membrii
prezenţi, precum şi de către cenzor/comisia de cenzori şi se afişează la avizier
în termen de maximum 7 zile de la data şedinţei comitetului executiv."

(7) În cazul schimbării sau demisiei unui membru al comitetului executiv al
asociaţiei de proprietari, acesta este obligat să transmită, în termen de 5 zile de
la încetarea mandatului său, celorlalţi membri ai comitetului executiv, în baza
unui proces-verbal de predare-primire vizat de preşedintele asociaţiei de
proprietari şi de către cenzor/comisia de cenzori, toate documentele şi bunurile
asociaţiei pe care le-a avut în administrare sau în folosinţă.
(8) În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociaţiei de
proprietari, membrul demisionar îşi exercită toate atribuţiile şi răspunderile până
la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia.

Recunosc ca interpretarea de la pct 8 imi da cu virgulă!!!

Art. 59.
(1) Cenzorul/Comisia de cenzori sunt persoanele mandatate de
asociaţia de proprietari să urmărească aplicarea prevederilor prezentei legi de
către organele de conducere ale asociaţiei de proprietari
şi să verifice execuţia
bugetului de venituri şi cheltuieli conform prevederilor legale în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat președinte asociație de proprietari CNRR CNRR Bună seara, M-ar interesa, în calitate de membru al CEx-ului unei asociații de proprietari care este momentul concret în care președintele ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie proprietari/numar minim membri conducere sorindoru sorindoru a) Sunt presedintele asociatiei de proprietari si doresc sa imi depun demisia. Am convocat sedinta generala cu acest subiect. Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv ... Vali P. Vali P. In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost ... (vezi toată discuția)