avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal ca atunci când lucrezi in ture de 12 ore ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal ca atunci când lucrezi in ture de 12 ore cu o oră ...

Este legal ca atunci când lucrezi in ture de 12 ore cu o oră pauză să fi pontat doar 11 ore și angajatorul să nu suporte nici un minut din această pauză, măcar 30 de minute?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:47, 20 Februarie 2025
Da, este legal numai daca acest program il aveti mentionat in c.i.m. ... dvs vreti ca pauza de masa sa va fie platita de angajator?
Cunosc o groază de firme care plătesc angajații 12 ore ptr. Că tu ești la dispoziția lor tot timpul, dacă se întâmplă o avarie in timpul pauzei te duci și intervii nu spui că tu ești în pauză o oră șî intervii după aceea.Practic ești la permanență.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Depinde de cum este mentionat in c.i.m., in reg. intern sau in ccm aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa papic papic Buna ziua, durata si timpul pauzei de masa trebe sa fie comunicat angajatului? Un angajat lucreaza 12 ore/noapte , dar este pontat doar 11 ore , 1 ora ... (vezi toată discuția)
Program de lucru efectiv octav1ostef octav1ostef am program de 12 ore dar sunt pontat efectiv 11 ore , sub pretextul ca am pauze in timpul zilei . Este angajatorul obligat sa tina evidebnta efectiva a acestor ... (vezi toată discuția)
Codul muncii mihaela tm mihaela tm sunt ingrijitoare la o gradinita cu program prelungit la 8 ore,cu doua educatoare pe tura la 5 ore program de lucru..intrebarea mea este daca ele au dreptul ... (vezi toată discuția)