avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarația unică 212 o depun în fiecare an?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarația unică 212 o depun în fiecare an?

Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați, pentru că nu știu ce am de făcut.
Tatăl meu are 2 spații comerciale pe care le închiriază la 2 societăți comerciale diferite. Contractele de închiriere au fost înregistrate la ANAF și sunt în derulare. Anul trecut am depus on line formularul Declarație unică 212. (Eu îl ajut pe tata cu completarea și depunerea documentelor pentru că el este în vârstă și nu știe cum să facă, dar nu am studii economice) Am înțeles că impozitul pe chirie este oprit la sursă, adică este oprit din suma brută a chiriei și plătit de către societățile comerciale, tatăl meu primind diferența. Dar mai trebuie să completeze Declarația unică 212 și anul acesta, se completează în fiecare an ? Pentru că dacă va completa cu datele din contractul de închiriere, i se va opri din nou impozitul pe chirie, însemnând ca impozitul să fie plătit de 2 ori: o dată de societățile comerciale și o dată de tatăl meu. Vă rog mult să mă lămuriți și pe mine. Am citit pe net, dar nu înțeleg...
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:39, 20 Februarie 2025
Buna ziua

Taxele care trebuie platite conform declaratiei unice sunt:
- impozit
- CAS
- CASS

Da, declaratia unica se depune in fiecare an.

Daca acele spatii sunt inchiriate unor firme, impozitul este retinut la sursa si virat. Tatal dvs deja plateste impozit, numai ca este retinut si virat de firma. Nu il va mai plati inca o data. Tatal dvs va plati numai CAS si CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste cass in 2018 pentru venituri doar din chirie si arenda? crisad crisad Obtin venituri doar din chirie si arenda. Suma cumulata este de 1700 lei/luna. Cum se calculeaza CASS? (vezi toată discuția)
Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Lucian 1987 Lucian 1987 Bună seara, Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Conform noilor modificări fiscale ( ordonanta 115/2023 -ordonanța \"trenulet\"), impozitul ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica venit din inchiriere janedoe1 janedoe1 Buna ziua, Am niste nelamuriri si sper sa ma ajutati. Sunt salariata , dar am si o proprietate pe care o inchiriez. In 2017, am platit pe baza de decizie de ... (vezi toată discuția)