avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DELEGARE, rog urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DELEGARE, rog urgent

Am nevoie urgent de un sfat:
Sunt angajata intr-o institutie publica la Serv. Fin.Contab, cu atributii specifice acestui compart. in plus am si decizie de CFPP.
Directorul emite o DECIZIE prin care: (textual) 'Se DELEAGA d-na.... ca PE LANGA atributiile din fisa postului sa exercite pe o perioada de 60 zile si atributiile Compartimentului Achizitii Publice, atributii rezultate din noua legislatie privind achizitiile publice (OUG 34/HG925/2006 si HG901/2005)
In preambulul DECIZIEI se face referire la art.43 si 44 (1) din Codul Muncii - unde delegare inseamna "modificarea locului muncii" - deci fara sa mai indeplinesti sarcinile avute;
si la art.21 din HG 281/1993 -din care inteleg ca delegarea presupune schimbarea locului muncii, deci nu mai indeplinesti sarcinile avute.
In decizie nu se specifica daca voi fi platita pentru ceeace urmeaza sa fac in plus fata de atributiile care le am in fisa postului.
In concluzie inteleg ca urmeaza sa indeplinesc sarcini in plus fara sa fiu retribuita.
Mai mult: anumite atributii ale Compart. Achizitii sunt incompatibile cu calitatea mea de persoana imputernicita cu exercitarea CFPP.
Mentionez ca acest compartiment trebuia infiintat anul acesta (conf.HG901/2005) dar nu s-a facut nimic in acest sens, iar persoana care lucra la compart. Aprovizionare, a demisionat in iunie 2006.
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi:
-este legala aceasta DECIZIE?
-pot sa depun o contestatie (am primit-o ieri, pe 01.11)
Va multumesc anticipat.
Inspectoratul Teritorial de Munca al municipiului Bucuresti este un organ de specialitate aflat in subordinea Inspectiei Muncii, care controleaza aplicarea unitara a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca la toate persoanele juridice si fizice din sectorul public, mixt, privat si alte categorii de angajatori, cu exceptiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea say say Dragii mei Codul Muncii vorbeste de delegare. Este vorba de delegarea in alta localitate sau delegarea de atributii, gen numire pe un post de conducere cu ... (vezi toată discuția)
Rog din suflet un sfat cristina_mihaela cristina_mihaela In situatia DELEGARII PENTRU 60 DE ZILE IN CADRUL ALTUI BIROU, in situatia in care persoanei in cauza i se face o noua FISA A POSTULUI semnata de ... (vezi toată discuția)
Se considera absente nemotivate zilele libere? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Daca angajatorul a solicitat prezenta unui angajat, in zilele libere (sb si dum) delegandu-l pe acesta sa participe la inventar si angajatul a ... (vezi toată discuția)