avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara!Folosesc un teren lipit de proprietatea mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara!Folosesc un teren lipit de proprietatea mea pe care ...

Buna seara!Folosesc un teren lipit de proprietatea mea pe care o dețin de 20 de ani.In urma cu zece ani am plantat pomi fructiferi pe acel teren.Intrebarea mea este:ce fel de uzucapiune să cer în instanță,de douăzeci de ani sau de zece ani?In care dintre cazuri as obține mai repede terenul?
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 10:07, 21 Februarie 2025
Din moment ce aveți posesia terenului de 20 de ani, de dinainte de intrarea în vigoare a noului Cod civil, trebuie să invocați uzucapiunea în temeiul prevederilor din vechiul Cod civil. O acțiune în uzucapiune este foarte dificilă, motiv pentru care ar fi bine să luați legătura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune -- 26 ani cristiru123 cristiru123 Buna ziua! As dori daca puteti sa ma informati in urmatoarea problema: am 46 ani si de 26 ani locuiesc in aceeasi casa impreuna cu sotul si copii nostri.Casa ... (vezi toată discuția)
Obtinere proprietate denisa89 denisa89 buna ziua, in cazul in care am folosit un teren pe o perioada de peste 10 ani si nu m-a deranjat nimeni, nu mi-a zis nimeni nimic, pot obtine acel teren prin ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani in noul cod civil uttzza uttzza In noul cod civil mai exista institutia uzucapiunii de 30 de ani? Nu am gasit nici o dispozitie in acest sens. Si nici prescriptia achizitiva de 30 de ani. (vezi toată discuția)