Am si eu o intrebare. Sotul meu a fost dat in somaj din luna aprilie 2009. In luna mai 2009 s-a nascut fetita noastra pentru care eu am stat acasa cele 42 zile obligatorii postnatal. Asadar din iulie 2009 sotul meu a intrat in CIC si automat i s-a suspendat somajul. Intrebarea mea este daca dupa terminarea celor 2 ani de CIC, sotul meu v-a putea sa isi reia somajul? Si daca da, la calculul indemnizatiei i se va modifica ceva fata de prima perioada de somaj sau va ramane cu acelasi calcul? Va trebui din nou sa depune dosarul la somaj sau nu? Si pentru perioada de CIC cine ii va elibera adeverinta de venit?
Daca s-a suspendat indemnizatia de somaj din motive pentru concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, la incetarea concediului sotul v-a fi repus in drepturile de somaj. Nu vad de ce ar mai trebui sa faca un nou dosar de somaj atata vreme cat sotului i s-a suspendat indemnizatia din motive legale.
1. Dupa expirarea CCC pana la 2 ani somajul se reia de acolo de unde s-a intrerupt, fara a se mai face alte acte.
2. Cuantumul indemnizatiei de somaj este acelasi.