avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada de somaj este de 9 luni ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada de somaj este de 9 luni ?

Buna ziua
In data de 18 ianuarie am primit si eu somajul si Carnetul De Evidenta. Azi am fost sa puna stampila. Cand am ajuns acasa, m-am uitat la stampila si am observat ca la:
Data incetarii/suspendarii dreptului de indemnizatie de somaj, este scris 18.10.2010.. Am facut repede un calcul, ceea ce inseamna ca perioada de somaj este de 9 luni. Periada de somaj este de 9 luni?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:37, 11 Martie 2010
Im-i puteti arata legea care spune asta? Ma duc si arat legea.
1. Din Legea 76/2002:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

2. Legea nu specifica nicaieri ca cei 10 ani de cotizare trebuie sa fie consecutivi si fara intreruperi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate luni de somaj primesc? tundecsaba tundecsaba Am o vechime de 38 de luni total de la data de 14,08,2006. Intrebarea mea este cate luni de somaj primesc???? (vezi toată discuția)
Somaj stanciuaurelia stanciuaurelia am lucrat 10 ani la o firma printre care 4 fara carte de munca. deci doar 6 ani cu carte de munca. in acesti 6 ani am stat 2 ani pentru crest copil. se pun ... (vezi toată discuția)
Somaj dhark dhark am si eu o intrebare pe cartea de munca am 3 ani si ceva lucrati si am primit somaj 9 luni as fi curios daca primesc prelungirea de 3 luni (vezi toată discuția)