avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț domiciliul în Italia și România
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț domiciliul în Italia și România

Bună ziua ! Sunt căsătorită din 2009 și am trei copii minori. Căsătoria a avut loc în Romania. Locuiesc împreună cu soțul și copiii în Italia, într-o casă cumpărată de amândoi. Din cauza neînțelegerilor dintre noi, soțul vrea sa ne despărțim și să ii dau jumătate din valoarea casei, bani pe care nu ii am în acest moment. Menționez că sunt angajata în Italia. Mai avem și 2 mașini cumpărate după căsătorie. Ce drepturi am eu daca el merge in Romania să deschidă un proces de divorț? Aș dori ca să rămân cu copiii și dacă se poate sa locuim în casa cumpărată în comun cu soțul. Care sunt legile din Romania?
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2025
fm22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 14:01, 24 Februarie 2025
Depinde cine ii ingrijeste pe copii, care este situatia concreta a familiei, nu avem date. Pare competenta Italia. Pe partaj sigur Italia.
Trebuie sa formulați și dvs cerere de divorț( cerere reconventionala) prin care sa solicitati ceea ce doriți sa obțineți.
Având în vedere ca va aflati in strainatate este necesar sa aveți un avocat care sa va reprezinte interesele și astfel sa nu mai fiți nevoita sa veniți personal în România la proces.
Dacă bunurile( casa, masini) sunt în Italia atunci se aplica legea italiana în privința partajarii lor.
Dacă se afla în România atunci se prezuma ca aveți dreptul la 50% din ele însă puteți solicita și proba ca ați avut o contribuție mai mare la achiziția lor astfel încât sa obțineți mai mult.
Contactați în avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs astfel încât sa va sprijine în acest demers.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2025
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. ambii soti suntem de acord cu despărțirea. putem ... MariaSofian MariaSofian Bună ziua. Ambii soti suntem de acord cu despărțirea. Putem face această la un notar aici în Italia? (vezi toată discuția)
Casatorie in italia - divort in romania - marian01 marian01 Buna ziua! Am 27 ani si locuiesc in italia unde am facut pasul gresit de a ma casatori cu italianca si unde am inceput un divort care probabil dureaza ani. ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac certificat de nastere romanesc pentru copil din afara casatoriei? Varnuta Varnuta Am mai pus acum ceva timp aceiasi intrebare dar nu m-am lamurit ce as putea face.Am un copil inafara casatoriei nu sunt despartita de sotul meu.In Italia am ... (vezi toată discuția)