Buna ziua!
Vin si eu cu urmatoarea intrebare...
Am facut o plangere la ITM, am lucrat timp de 2 ani la o firma.
Am lucrat timp de 2 saptamani 36 de ore suplimentare, ore ce nu au fost platite. Cand am intrebat angajatorul de aceste ore suplimentare mi s a spus ca a avut foarte multe cheltuieli, ca banii s au dus in protocol. Adica nici nu a avut intentia de a ma plati.
In 2023 am avut doar 5 zile de concediu, iar in 2024 nici o zi.
Tocmai am primit decizia de la ITM si scrie ca nu am fost evidentiat cu ore suplimentare, si ca trebuie sa ma plateasca doar pe zilele de concediu.
Ceva indrumari ce pot face acum? Multumesc!
Bună ziua!
Pentru recuperarea sumelor de bani, atât aferente orelor suplimentare prestate, cât și zilelor de concediu neefectuate (dacă au încetat raporturile de muncă) este necesar să vă adresați instanței de judecată.
Angajatorul poate fi obligat la plata orelor suplimentare atâta timp cât puteți face dovada faptului că le-ați prestat și că acestea au fost cerute de angajator. Dovada se poate face prin orice mijloace de probă: martori, înscrisuri (inclusiv fotografii cu graficele de lucru, conversații cu reprezentanții angajatorului etc.).
Condica de prezenta
zgubi71
Buna seara,
condica de prezenta poate constitui o dovada in cazul unei reclamatii la itm sau in instanta,in care cer plata orelor suplimentare efectuate dar ... (vezi toată discuția)