avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Vin si eu cu urmatoarea intrebare... Am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Vin si eu cu urmatoarea intrebare... Am facut o plangere ...

Buna ziua!
Vin si eu cu urmatoarea intrebare...
Am facut o plangere la ITM, am lucrat timp de 2 ani la o firma.
Am lucrat timp de 2 saptamani 36 de ore suplimentare, ore ce nu au fost platite. Cand am intrebat angajatorul de aceste ore suplimentare mi s a spus ca a avut foarte multe cheltuieli, ca banii s au dus in protocol. Adica nici nu a avut intentia de a ma plati.
In 2023 am avut doar 5 zile de concediu, iar in 2024 nici o zi.
Tocmai am primit decizia de la ITM si scrie ca nu am fost evidentiat cu ore suplimentare, si ca trebuie sa ma plateasca doar pe zilele de concediu.
Ceva indrumari ce pot face acum? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Irina Maria Diculescu-Șoimu , Avocat 11:27, 25 Februarie 2025
Puteti dovedi ca ati prestat ore suplimentare?
Bună ziua!
Pentru recuperarea sumelor de bani, atât aferente orelor suplimentare prestate, cât și zilelor de concediu neefectuate (dacă au încetat raporturile de muncă) este necesar să vă adresați instanței de judecată.
Angajatorul poate fi obligat la plata orelor suplimentare atâta timp cât puteți face dovada faptului că le-ați prestat și că acestea au fost cerute de angajator. Dovada se poate face prin orice mijloace de probă: martori, înscrisuri (inclusiv fotografii cu graficele de lucru, conversații cu reprezentanții angajatorului etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante razvan_ungur razvan_ungur As avea nevoie de un sfat de la dumneavoastra,daca se poate. Pana in data de 31.05.2014 am lucrat la o firma din Baia Mare care este in franciza cu o firma ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta zgubi71 zgubi71 Buna seara, condica de prezenta poate constitui o dovada in cazul unei reclamatii la itm sau in instanta,in care cer plata orelor suplimentare efectuate dar ... (vezi toată discuția)
Nu am primit tot concediul pe anul trecut ContSters210144 ContSters210144 Buna ziua! Sunt angajatul unei firme de la sfarsitul anului 2008. In 2010 am beneficiat doar de 10 zile de concediu, care mi s-a platit, restul zilelor ... (vezi toată discuția)