avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, am părăsit domiciliul din cauza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, am părăsit domiciliul din cauza abuzurilor psihice ...

Buna seara ....am părăsit domiciliul din cauza abuzurilor psihice a soțului asupra mea și a celor doi copii minori(cu ambii minori)care sunt pașii care trebuie sa ii urmez pt a-mi transfera fetele la alta școală în altă localitate?am înțeles că am nevoie de semnătura lui care cu siguranță nu îmi va fi acordată!menționez că acum stam la părinții mei într-o altă localitate
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
LorenaMiruna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 06:49, 26 Februarie 2025
Trebuie sa va adresați instanței de judecata cu o cerere prin care sa se stabilească domiciliul copiilor la dvs și sa se suplinească acordul tatalui pentru transferul scoalar.
Contactați un avocat care sa va sprijine în acest demers și sa va explice in detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs.
După ce vă mutați în acea localitate și aveți toate formele legale (domicliu sau reședință) încercați să îi înscrieți la școală. Mergeți inițial la școală și spuneți ce intenții aveți, iar ei o să vă comunice condițiile de înscriere. Este posibil să nu aveți nevoie de acord sau de suplinirea acordului. Au mai fost cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea de catre mama a copilelor de la scoala Gabi 72 Gabi 72 Buna ziua sunt divortat din 2011 iar in urma casatoriei a rezultat 2 fetite. Fata cea mare de atunci locuieste cu mine,intre timp mai precis anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt divorțată din 2017, am doi copii minori care ... Diana1827 Diana1827 Bună ziua! Sunt divorțată din 2017,am doi copii minori care îmi sunt încredințați mie iar eu și fostul soț avem custodie comuna asupra lor. Am vrut ... (vezi toată discuția)